Advokāts palīdzēs apstrīdēt "telšu pilsētniekam" uzlikto sodu (34)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Advokāts Dmitrijs Skačkovs paredzējis sniegt juridisko palīdzību Sporta muzeja darbiniekam Jānim Briedim, lai apstrīdētu viena lata administratīvo sodu, kas viņam tika piemērots par telts uzsliešanu iepretim Ministru kabineta ēkai, TVNET informēja Advokātu atbalsta biedrības dibinātājs.

"Mūsdienās daudziem cilvēkiem arī viens lats ir liela nauda, tomēr šajā gadījumā runa vairāk ir par principu - cilvēkam nedrīkst ierobežot iespējas izteikties, piketēt un paust savu attieksmi, it īpaši par tik akūtu problēmu kā haoss valstī un nepieciešamību steidzami risināt nodarbinātības problēmu, " TVNET skaidroja advokāts.

"Ja tiek sodīti cilvēki, kas pauž savus uzskatus, formāli aizbildinoties ar aizliegumu celt teltis apstādījumos, tad tiek ierobežota demokrātija un cilvēktiesības, turklāt Brieža telts atrodas uz asfalta, nevis apstādījumos," uzsvēra advokāts.

Viņš pastāstīja, ka šajā lietā brīvprātīgā kārtā uzņēmies pārstāvēt Briedi, pārsūdzot Rīgas domes Administratīvās komisijas Austrumu apakškomisijas lēmumu Rīgas domes Administratīvajā komisijā.

Jau ziņots, ka šā gada 7.janvārī Rīgas pašvaldība vairākiem "telšu pilsētiņas" iemītniekiem piesprieda sodus un uzdeva novākt teltis no apstādījumiem. Lēmumu var pārsūdzēt mēneša laikā.

Briedim administratīvā pārkāpuma protokols tika noformēts par Rīgas pilsētas teritorijas labiekārtošanas, apstādījumu uzturēšanas un aizsardzības noteikumu 4.6.punkta pārkāpumu. Šajā punktā teikts, ka par ugunskuru kurināšanu apstādījumos, telšu celšanu, zāles dedzināšanu, savvaļas dzīvnieku ķeršanu, putnu ligzdu postīšanu vainīgā persona var tikt sodīta ar naudas sodu līdz 50 latiem.

Skačkovs atzina, ka Rīgas domes noteikumi un to interpretācija lēmumā par administratīvā soda uzlikšanu nav pārāki par Satversmi un demokrātijas pamatprincipiem, turklāt Briedis nav traucējis sabiedrisko kārtību. "Fakts, ka šāds administratīvais akts varēja tapt, liecina par izkropļotu demokrātijas izpratni Latvijā," uzskata Skačkovs, vienlaikus norādot, ka jebkādas demokrātiskas valsts iekārtas pamats ir cilvēka individuālā brīvība un tiesības paust savu viedokli.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu