"Pirelli 2010" kalendāra saņēmēji Latvijā (40)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Savu Pirelli Kalendāra fundamentālās idejas – sieviete un tās skaistums – iemiesojumu 2010. gadā sniedzis amerikāņu fotogrāfs Terijs Ričardsons (Terri Richardson), slavens "neciešamais bērns" (enfant terrible), kurš pazīstams ar provokatīvo un izaicinošo stilu. 30 fotogrāfiju sērijā autors atgriežas pie rotaļīgas, nevainīgas erotikas.

Latvijas kompānija Latakko, kas ir Itālijas koncerna Pirelli pārstāvis, šodien sākusi izsūtīt jauno, pēc kārtas 37. slavenā Pirelli Kalendāra izdevumu tā saņēmējiem Latvijā. Šoreiz izdevuma kopējā tirāža ir aptuveni 20 tūkstoši eksemplāru, no kuriem tikai 30 nogādāti Rīgā. Starp personām, kurām tiks dāvināts Pirelli Kalendārs 2010, ir Latvijas Republikas prezidents Valdis Zatlers, maestro Raimonds Pauls, teātra režisors Alvis Hermanis, hokejists Sandis Ozoliņš, dziedātāja Laima Vaikule. Pavisam pasaulē slavenākā kalendāra saņēmēju sarakstā Latvijā ir 28 cilvēki. Tradicionāli tie pārstāv divas minikopienas: personas, kuru sasniegumi un pūliņi visdažādākajās jomās (sports, kultūra, bizness, sabiedriskā dzīve) tikuši pamanīti un novērtēti pēc nopelniem, plus “Pirelli draugi”, partneri un klienti.

"Jau septīto gadu pēc kārtas, pateicoties partneriem no Pirelli, mums ir iespēja dzīvajā iepazīstināt ar jauno Pirelli Kalendāru un pasniegt to kā dāvanu daudziem cienījamiem cilvēkiem," stāsta kompānijas Latakko īpašnieks Jevgēnijs Kopilkovs. "Katru reizi kandidātu saraksts ir daudz lielāks nekā pieejamais kalendāru skaits, un tāpēc izdarīt galīgo izvēli (lai arī subjektīvu) ir patiesi grūti. Patīkami atzīmēt, ka starp jaunajiem šī lieliskā izdevuma saņēmējiem ir daudzi cilvēki, kuri ar savu darbu un panākumiem ir padarījuši Latvijas vārdu pazīstamu pasaulē".

Pirelli Kalendārs 2010 tiks dāvināts arī bobslejistam Jānim Miņinam un basketbolistei Anetei Jēkabsonei-Žogotai (2009. gada labākie sportisti), leģendārajam šķēpmetējam Jānim Lūsim, pagājušā gada labākajam aktierim Vilim Daudziņam un labākajai aktrisei Dacei Bonātei, uzņēmējiem Jurim Biķim, Aleksandram Milovam, Aivaram Žimantam, Sergejam Zaharjinam, Lottei Tīsenkopfai; aktrisei un sabiedriskajai darbiniecei Katrīnai Pasternakai, kā arī kompānijas Latakko darījumu partneriem.

Kalendārā parādās vienpadsmit modeles: Ketrina Makneila (Catherine McNeil), Ebija Lī Keršova (Abbey Lee Kershaw) un Miranda Kerra (Miranda Kerr) no Austrālijas, Eniko Mihalika (Eniko Mihalik) no Ungārijas, Marlo Horsta (Marloes Horst) no Nīderlandes, Lilija Koula (Lily Cole), Deizija Lova (Daisy Lowe) un Rozija Hantingtone-Vaitlija (Rosie Huntington-Whiteley) no Lielbritānijas, Georgina Stojiļkoviča (Georgina Stojiljkovic) no Serbijas un divas brazīlietes: Greisija Karvalo (Gracie Carvalho) un Ana Beatriša Barrosa (Ana Beatriz Barros).

Kompānija Latakko ir lielākās Pirelli Kalendāru kolekcijas īpašnieks Latvijā — tie ir jau 13 retā fotomākslas darba izdevumi.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu