Rīgā tiks rādīti Atkočūna jaunākie iestudējumi (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Marta pirmajā pusē Liepājas teātris atkal sniegs viesizrādes Rīgā un rādīs režisora Rolanda Atkočūna jaunākos iestudējumus Liepājas teātrī.

3.martā plkst. 19:00 Dailes teātrī tiks rādīta komēdija "Pidžama sešiem", kas ir kļuvusi par vienu no Liepājas skatītāju iemīļotākajām izrādēm un Rīgā tika izrādīta jau novembrī Nacionālajā teātrī. Režisors iestudējumu nosaucis par "garnējumu franču gaumē", kas lieliski raksturo izrādē notiekošo - uz skatuves tiek savērpts īsts kaislību virpulis. Iestudējumā "Pidžama sešiem" ir attēlots asprātīgs, negaidītu un smieklīgu notikumu pilns vakars kādā tipiskā franču ģimenē. Nejauši kopā sanākušie mīlnieki, cenšoties slēpt savas attiecības un atrisināt pārpratumus, samudžina situāciju vēl neatšķetināmākā virpulī, līdz paši vairs nesaprot, kādu lomu šovakar spēlē.

Lomās: Edgars Pujāts, Jūlija Ļaha, Egons Dombrovskis, Inese Kučinska, Kaspars Gods, Signe Ruicēna (Klaipēdas Universitātes Liepājas teātra aktieru kursa studente).

11.martā plkst. 19:00 Jaunajā Rīgas teātrī tiks rādīts šīs sezonas jaunākais iestudējums "Beigta balle", kuru režisors Rolands Atkočūns veidojis pēc krievu dramaturga Nikolaja Erdmana lugas "Pašnāvnieks".

"Pašnāvnieks" ir viena no ievērojamākajām padomju laikā aizliegtajām lugām un viens no ģeniālākajiem krievu humora daiļdarbiem, kurā kopā savijies gan smieklīgais, gan cildenais. Stāsts ir par “mazo cilvēku", kura nodomu izdarīt pašnāvību pārējie cenšas padarīt par žestu tikai un vienīgi savu interešu labad.

Galvenā varoņa - Jāzepa Podsekala lomā Edgars Pujāts, pārējās lomās - Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Leons Leščinskis, Anda Albuže, Anita Kvāla, Uldis Stelmakers, Jānis Dreiblats, Lelde Kaupuža, Zanda Štrausa, Kaspars Gods, Matīss Anuzis un Rita Krodere.

Scenogrāfiju abiem iestudējumiem veidojis Mārtiņš Vilkārsis.

Biļetes uz izrādi "Pidžama sešiem" iespējams iegādāties Dailes teātra un “Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā. Biļešu cenas no Ls 4 līdz Ls 10.

Biļetes uz izrādi "Beigta balle" nopērkamas JRT kasē un elektroniski "www.biletes.1188.lv". Biļešu cenas no Ls 5 līdz Ls 10.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu