Latvijā sāk ražot tīrāmo līdzekli no govs mēsliem (43)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

SIA "Domi" sācis no kaltētiem govs mēsliem gatavota tīrāmā līdzekļa ražošanu un tirdzniecību, šodien raksta "Dienas bizness".

"Latvijā ir ļoti daudz cilvēku, kuri interesējas par jogu, ajūrvēdu, Austrumu zinībām. Un šis produkts [govs mēslu pulveris] viņiem ir pazīstams tikai teorētiski, jo visi nevar tikt pie govīm," stāsta uzņēmuma līdzīpašniece Nadežda Haritonova.

Savukārt otra uzņēmuma īpašniece Alīna Gržibovska norāda, ka Indijas tempļos ar ūdeni, kam pievienoti izkaltēti govs mēsli, mazgā grīdas un sienas, no tā rodas laba smarža un pozitīva enerģija. Viņa nolēmusi arī savās mājās izmazgāt grīdu ar ūdeni, kam pievienoti govs mēsli. Vīrs gan nav bijis apmierināts ar viņas ideju, bet pašai paticis, raksta "Dienas bizness".

Pagājušā gada nogalē, Gržibovskai un Haritonovai radusies doma govs mēslu pulveri piedāvāt kā oriģinālu dāvanu īpaši pilsētniekiem, kam tuvumā nav govju. Neilgi pirms svētkiem uzņēmējas atvērušas mājaslapu "gavi.lv", un pulveri sākts tirgot interneta veikalā "mojo-jojo.lv" un veikalā "Ayurveda" un "Randoms".

Kā novērojušas uzņēmējas, internetveikalā pulveris vairāk pirkts oriģinālām svētku dāvanām, bet "Ayurveda" to pērk zinātāji, kam interese par to ir arī pēc svētkiem.

Divu nedēļu laikā pulveri nopirkuši aptuveni 150 cilvēki. Ziemassvētku pārdošanas rezultāti liecina, ka puse pircēju to tiešām izmanto grīdu mazgāšanai, bet otra puse - kā oriģinālu joku dāvanu, stāsta uzņēmējas.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu