Palīdzība Haiti sasniegusi vismaz 545 miljonus dolāru (29)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskās sabiedrības finansējums katastrofas piemeklētajai Haiti sestdien jau bija sasniedzis vismaz 545 miljonus dolāru (263,23 miljonus latu), liecina ANO apkopotie dati.

Šo summu saziedojuši uzņēmumi, valstis, starptautiskas organizācijas, kā arī atsevišķi cilvēki, sacīts ANO Humanitāro jautājumu biroja (OCHA) mājaslapā.

Sestdien Baltajā namā ASV prezidents Baraks Obama kopā ar saviem priekšgājējiem - Džordžu Bušu un Bilu Klintonu - aicināja ziedot Haiti atjaunošanai un zemestrīces seku likvidēšanai. "Mēs esam vienoti Haiti tautas vārdā, kura ir demonstrējusi apbrīnojamu izturību, un mēs viņiem palīdzēsim atgūties un atjaunot [savu valsti]," paziņoja Obama.

Savukārt Lielbritānijas Katastrofu ārkārtas komiteja paziņoja, ka 24 stundu laikā individuālo ziedojumu apmērs sasniedzis 12 miljonus mārciņu (9,44 miljonus latu). Tas ir gandrīz divas reizes vairāk, nekā Lielbritānijas valdības līdz šim piešķirtie 6,15 miljoni mārciņu (4,84 miljoni latu). Arī Lielbritānijas karaliene Elizabete II ziedojusi katastrofas upuriem, taču šīs summas apmērs netiek atklāts.

Turpretī Nīderlandes valdība izpostītajai valstij piešķīrusi četrus miljonus eiro (2,81 miljonu latu). "Turklāt mēs piešķirsim vienu miljonu eiro (702,80 tūkstošus latu) ANO un vēl vienu miljonu Sarkanajam krustam," ziņu aģentūrai AFP norādīja Nīderlandes Ārlietu ministrijas pārstāvis.

Turcija, kura arīdzan zemestrīcēs zaudējusi vairākus tūkstošus cilvēku, pieņēmusi lēmumu par ziedojumu viena miljona dolāru (483 tūkstošu latu) apmērā. Tāpat Ankara uz Haiti nosūtīs glābšanas un atjaunošanas dienestu vienības.

Pat konfliktu izpostītā Kongo Demokrātiskā Republika sestdien paziņoja par 2,5 miljonu dolāru piešķiršanu nelaimē nokļuvušajai Haiti.

Pēc aptuvenām aplēsēm otrdienas septiņas balles postošā zemestrīce tieši ietekmējusi trīs miljonus Haiti iedzīvotāju.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu