E-talona papildināšana internetā prasa 36 stundas (103)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Rīgas satiksme" pasažieru ērtībai ieviesusi iespēju e-talonu papildināt internetā. Tomēr, izrādās, braukt ar sabiedrisko transportu pēc šādas papildināšanas nevarēsit vēl ilgi, - lai internetā ieskaitītā naudiņa nonāktu jūsu e-talonā un būtu derīga braukšanai, nepieciešamas 36 stundas.

TVNET lasītājas vēstule: "Dzīvoju ārpus Rīgas. Pārsvarā pārvietojos ar automašīnu, bet dažreiz izmantoju "Rīgas satiksmes" pakalpojumus un esmu personalizētā e-talona īpašniece. Meklējot 1188.lv tālsatiksmes autobusu sarakstu, uzdūros bannerim: "E-talons – uzpildiet šeit!" Piedāvājums kārdinošs, jo jābūt Rīgā un paredzēts braukt ar sabiedrisko.

Tādēļ izvēlējos izmantot šo pakalpojumu, jo taču ir ierasts, ka, maksājot internetā kaut vai par Zelta zivtiņu, šī samaksa pie adresātu nokļūst momentāni un pakalpojums uzreiz ir pieejams, un kas var būt ērtāks par to, ka, aizbraucot uz Rīgu, mans e-talons ir uzpildīts un droši varu doties uz sabiedrisko transportu, nevis šajā salā mēģināt to izdarīt uzpildes automātos vai Narvesen kioskos. Laiks taču ir nauda!?

Bet. Liels bija mans pārsteigums, kad ērtuma un ātruma vietā sastapu skaistu un izsmeļošu informāciju: "Informējam, ka no biļetes iegādes internetā līdz lietošanas sākšanai transportā nepieciešamas vismaz 36 stundas. Lūdzam ņemt vērā, ka, iegādājoties biļeti pirms brīvdienām, biļetes ielādēšana var prasīt ilgāku laiku, tas var notikt arī otrajā darba dienā aiz brīvdienām. Ja biļetes iegādi veicat darba dienā, ielāde var notikt arī nākamās darba dienas laikā.”

Rodas jautājums – kāda jēga ir ieviest šo pakalpojumu, kas reāli ir pilnīgi nederīgs lietošanai, jo zaudē jebkādu prioritāti un kļūst pilnīgi nelietderīgs, veidots tikai, lai būtu. Vai tiešām ir iespējams 36 stundas iepriekš gatavoties braucienam? Var jau būt. Bet, rēķinoties ar summām, kas tika ieguldītas e-talona projekta attīstībā (sistēmas ieviešanas izmaksas ir 14 miljoni latu), tā attīstītāji tomēr varēja piedomāt pie tā, lai gadījumā, ja ir šī opcija, tā arī reāli funkcionētu. Vai es kļūdos un šis pasākums ir paredzēts tikai un vienīgi ļoti laicīgai e-talona uzpildei?

Vai tomēr cilvēkiem, kuri paredz pārvietošanos attiecīgajā dienā ar sabiedrisko transportu un kuri zina, ka kiosks vai talona uzpildes automāts tiem nebūs pieejams, un ir pietiekami godprātīgi, lai nebrauktu “par zaķi”, un nevēlas pārmaksāt, pērkot talonu pie transporta vadītāja?"

Komentāri (103)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu