Februārī vairāku veterānu albumi (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā gada februārī dienas gaismu ieraudzīs vairāki pieredzējušu mūziķu ieraksti.

Pīters Geibriels

Tā, piemēram, britu rokmūziķa - bijušā grupas Genesis solista Pītera Geibriela (Peter Gabriel) jaunais albums ar slavenu mūziķu dziesmu kaverversijām orķestra izpildījumā iznāks šā gada 15.februārī. Albumā ar nosaukumu "Scratch My Back", ko izdos ierakstu kompānija "Virgin Records", būs iekļautas Deivida Bovija, Pola Saimona, Lū Rīda, grupu "Elbow", "Talking Heads", "The Arcade Fire", "Radiohead" un citu mūziķu dziesmu jaunklātas versijas. Jau martā Geibriels prezentēs jauno albumu četros koncertos. Kopā ar orķestri viņš uzstāsies 22.martā Parīzē, 25 martā Berlīnē, kā arī 27. un 28. martā Londonā.

Džonijs Kešs

Februārī tiks izdots arī nelaiķa Džonija Keša albums. Kantri mūzikas zvaigzne nākamajā mēnesī atgriezīsies mūzikas ierakstu veikalos ar jaunu albumu, kurā būs iekļauta arī pēdējā dziesma, ko mūziķis sarakstīja pirms savas nāves. Albums "American VI: Ain't No Grave" tiek pasniegts kā pēdējais no atgriešanās ierakstu sērijas, ko pārraudzīja producents Riks Rubins. Veikalu plauktos tas nonāks 26.februārī, atzīmējot Keša 78.dzimšanas dienu. Līdzīgi priekšgājējiem, albumu "Ain't No Grave" lielākoties veido dziesmu akustiskās kaverversijas. Tajā būs arī Keša dziesma "I Corinthians: 15:55", ko viņš sarakstīja savas dzīves pēdējos gados.

"American VI: Ain't No Grave"
"American VI: Ain't No Grave" Foto: Publicitātes foto

Kešs nomira 2003.gada 12.septembrī, tikai četrus mēnešus pēc savas sievas Džūnas Kārteres Kešas. 2006.gadā viņa ieraksts "American V: A Hundred Highways" nonāca ASV popmūzikas albumu topa pirmajā vietā.

Ierakstu sērija "American Recordings" aizsākās 1994.gadā, kad Rubins atmodināja Kešu no radošās snaudas. Viņu sadarbība vainagojās ar sešām "Grammy" balvām un jaunu fanu paaudzi, kuru piesaistīja Nika Keiva, Nīla Daimonda, Beka, "Depeche Mode" un citu mūziķu dziesmu kaverversijas. Lielākos panākumus guva grupas "Nine Inch Nails" dziesmas "Hurt" kaverversija, kuras sirdi plosošais video kļuva par pēdējiem atvadu vārdiem.

Sade

Popmūzikas un soulmūzikas dīva Šadē Adu (Sade Adu) pēc gandrīz desmit gadu pārtraukuma šogad atgriezīsies ar jaunu studijas plati. Ieraksts ar nosaukumu "Soldier of Love" mūzikas izdevniecības "Epic" apgādā dienas gaismu ieraudzīs jau 8.februārī. Jaunā plate, ko kopā ar Maiku Pelu (Mike Pela) producējusi pati 50 gadus vecā dziedātāja, sekos Sade 2000.gada albumam "Lovers Rock", kas ASV "Billboard" albumu topā debitēja 3.vietā un kopumā pārdots 3,9 miljonos eksemplāru

Massive Attack

Britu triphopa grupa "Massive Attack" 8.februārī atgriezīsies ar albumu "Heligoland", kas sekos tieši pirms septiņiem gadiem izdotajam "100th Window". Jaunajā albumā vienu dziesmu iedziedājusi bijušā grupas dalībnieka Trikija ilggadējā muzikālā partnere Martina Toplija-Bērda, kā arī Deimons Albarns, ex "Mazzy Star" dziedātāja Houpa Sandovala (Hope Sandoval) un "Elbow" dziedātājs Gajs Gārvijs.

Februārī gaidāmi vēl vairāku pazīstamu mākslinieku jaunie albumi - Hot Chip, Ašera (Usher), Tindersticks, Tonijas Brekstones (Toni Braxton), Erikas Badu (Erykah Badu), Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra u.c.

 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu