Francijas aizsargs Varāns var lepoties ar unikālu statistiku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas futbola aizsargs Rafaels Varāns ir īsts talismans komandām, kuras viņš pārstāvējis. 25 gadus vecais aizsargs var lepoties ar unikālu statistiku, jo savas karjeras laikā izcīnījis 16 trofejas, turklāt viņš uzvarējis visos 10 finālos, kuros piedalījies.

Varāns savas karjeras sākuma posmā jau četrreiz kļuvis par UEFA Čempionu līgas uzvarētāju, ieguvis trīs trofejas klubu Pasaules kausa izcīņā, izcīnījis trīs UEFA Eiropas Superkausus, divreiz kļuvis par Spānijas čempionu, vienu reizi uzvarējis Karaļa kausa izcīņā, divreiz ticis pie Spānijas Superkausa un nesen šīm trofejām pievienoja Pasaules kausu, kuru ieguva Francijas izlases rindās Krievijā.

Savas neilgās karjeras laikā Varāns 10 reizes spēlējis finālos un ne reizi nav zaudējis, liecina Spānijas sporta medija «Marca» informācija.

Varāns vai nu uzvar, vai arī izšķirīgajos mačos nav bijis laukumā: tā tas bija 2013. gadā, kad viņš izlaida Spānijas Karaļa kausa maču, kurā viņa pārstāvētā Madrides «Real» piekāpās Madrides «Atletico». Arī 2016. gada Eiropas čempionāta finālā viņš nebija laukumā, kad Francija zaudēja Portugāles futbolistiem. Abos gadījumos Varāns nespēlēja savainojuma dēļ.

Varāns pārstāv Madrides «Real» kopš 2011. gada.

Nesen notikušajā Pasaules kausa izcīņas finālā Francija ar 4:2 pieveica Horvātiju. Vairāku prestižu futbola izdevumu vērtējumā Varāns tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu