Maldinoši darba piedāvājumi un vēl par maksu (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Sētnieks? Policists? Auklīte? Taksometra šoferis vai picas piegādātājs? Bezdarbnieks šodien vairs nesmādē nevienu darbu, bet aktīvi meklē un ļoti cer atrast jebkādu nodarbošanos. Arī Mārtiņa draugs Vitālijs, atgriezies Latvijā, sāka šķirstīt sludinājumu lapas. Uzdūrās vienam mājaslapai–realsdarbs.lv, bet tas izrādījās kantoris, kas iedzīvojas uz citu rēķina...

Mārtiņš, Vitālija draugs: "Draugs man strādāja Beļģijā, atgriezās atpakaļ Latvijā, darbu viņam tik viegli atrast nebija. Tad viņš sāka meklēt darbu dažādos saitos, internetā, pāršķirstīja visas iespējas, atrada to mājaslapu. Piena upes ķīseļa krastos! Vienīgais āķis, – lai tiktu pie visiem darba piedāvājumiem, jāpiereģistrējas. Lodziņā bija jāievada savs telefona numurs, bet pēc tam mājaslapas administratori atsūta kodu."

Mājaslapā informācija diezgan vilinoša, piemēram, ja vēlies, vari saņemt ekskluzīvu sludinājumu variantu, kurš maksā 2,50Ls. Vitālijam, meklējot piemērotāko nāca sludinājumu īsziņas viena pēc otras, tomēr lielākā daļa sludinājumu bijuši fiktīvi – te telefons izslēgts, te numurs neeksistē. Bet pārējiem – darbinieks jau atrasts.

Bet pēc kāda laiciņa izrādās – Vitālija tālrunis bloķēts, jo pārsniegts kredīta limits: "Viņam pasaka – jūsu tālrunis ir bloķēts. Viņš saka - kāpēc? Tāpēc, ka jūsu rēķins ir nepilni 97 ar kaut kādiem tur santīmiem. Viņš prasa – kas tam par iemeslu? Jums ir maksas pakalpojuma īsziņas saņemtas."

Šobrīd uzsākta lietas izskatīšana, bet, lai izsalkuši darba meklētāji neapjuktu piņķerīģos noteikumos un savu pēdējo pabalstu neatdotu izmanīgiem maldinātājiem, jābūt ļoti uzmanīgiem.

Baiba Vītoliņa, PTAC direktore: "Mēs esam lūguši arī operatoriem iesaistīties šajā darbā, un, ja iespējams bloķēt šos pakalpojumus, un tad šobrīd Lattelecom ir piekritusi un bloķējusi šo te dārgāko pakalpojumu, kas ir sms pa 2,50."

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu