Sniega izvešanas nolūkā ierobežo apstāšanos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Daudzviet Rīgā uzstādītas papildu ceļa zīmes "Apstāties aizliegts", lai atbrīvotu pilsētas ielas no stāvošajiem transportlīdzekļiem un veiktu sniega tīrīšanu. Rīgas domes Satiksmes departaments un Rīgas Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus uzmanīgi sekot līdzi ceļa zīmēm un neatstāt transportlīdzekļus neatļautās vietās.

Ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" ir uzstādītas šādās vietās:

– Matīsa ielas posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Brīvības ielai (abās ielas pusēs);
– Miera ielas posmā no Brīvības ielas līdz Mēness ielai (abās ielas pusēs);
– Krišjāņa Barona ielas posmā no Artilērijas ielas līdz Tallinas ielai (abās ielas pusēs);
– Krišjāņa Barona ielas posmā no Pērnavas līdz Brīvības ielai (ielas labajā pusē);
– J.Asara ielas posmā no Tallinas ielas līdz Pērnavas ielai (ielas kreisajā pusē);
– Lomonosova ielas posmā no Ludzas ielas līdz Rēznas ielai;
– Baložu ielas posmā no Kalnciema ielas līdz Kristapa ielai;
– Murjāņu ielas posmā no Kvēles ielas līdz Juglas ielai;
– Balasta dambja posmā no Raņķa dambja līdz Krišjāņa Valdemāra ielai (ielas kreisajā pusē);
– Stabu ielas posmā no Avotu ielas līdz Valmieras ielai (ielas labajā pusē).

Šajās vietās sniega tīrīšana tiks sākta 14. janvārī. Pēc tīrīšanas pabeigšanas ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" tiks aizsegtas, lai transportlīdzekļu vadītāji varētu novietot automobiļus. Rīgas Pašvaldības policija uzraudzīs ceļu satiksmi un stāvēšanai atstātos transportlīdzekļus, kas traucē sniega tīrīšanu, ar autoevakuatoru pārvietos uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu.

Autovadītāji par sava evakuētā transportlīdzekļa atrašanās vietu varēs uzzināt, zvanot pa tālruni 112 vai 02.

Gadījumā, kad policijas rīcībā būs informācija par konkrētu transportlīdzekli, kas pirms apstāšanās aizlieguma zīmes izvietošanas NAV atradies zīmes darbības zonā, bet tur novietots laikā, kad zīme jau izlikta, autovadītājam var tikt piespriests sods 30 latu apmērā.

Kā ziņots, ir izdots Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča rīkojums par nepieciešamajiem transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumiem ielu malās, lai varētu nodrošināt sniega izvešanu un efektīvāku brauktuvju tīrīšanu. J. Radzevičs aicina pilsētniekus īpaši sekot rīkojumā norādītajām vietām, jo katra atstātā automašīna sniega savākšanas vietās ļoti apgrūtina sniega izvešanu un ielas tīrīšanu.

Pārējās izpilddirektora rīkojumā norādītās vietas ir saistītas ar Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietu tīrīšanu ielu malās, kuru apsaimniekošana ir RP SIA "Rīgas satiksme" pārziņā.

Ar informāciju par izpilddirektora rīkojumu var iepazīties Rīgas domes mājas lapā www.riga.lv, kā arī Rīgas domes Satiksmes departamenta mājas lapā www.rdsd.lv .

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu