Telšu pilsētiņā notikusi šķelšanās etnisku principu dēļ? (120)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Telšu pilsētiņā pie valdības ēkas virmo nopietnas kaislības. Radio SWH+ ziņo, ka iepriekš draudzīgajā “komūnā” notikusi šķelšanās etnisku principu dēļ. “Krievi vairs nekomunicē ar latviešiem un otrādi..,” teicis viens protesta akcijas dalībnieks, kas vēlējies palikt anonīms.

Latvijas valdības preses dienests paziņojis, ka telšu daudzums patiešām esot samazinājies. Tiesa, nav zināms vai tas saistīts ar šķelšanos starp telšu pilsētiņas iemītniekiem.

Žurnālisti sen pievērsuši uzmanību tam, ka telšu pilsētiņas iemītnieki sākuši uzvesties dīvaini: dažiem no tiem parādījušās manāmas “zvaigžņu slimības” pazīmes. “Mēs nesniedzam interviju – prese melo,” šādas frāzes varēja dzirdēt no pilsētiņas iemītniekiem. Viņi pat rīkojuši nelielas scēnas: lepni aizgriezušies no pienākušajiem žurnālistiem un teikuši, ka šeit nav viņu vieta.

Kā ziņots, protesta akciju iepretim Ministru kabineta ēkai pērn 30.novembrī sāka Gints Gaiķēns. Viņš pauda neapmierinātību ar valstī notiekošo un prasīja valdībai steidzami risināt bezdarba problēmas. Vēlāk Gaiķēnam pakāpeniski pievienojās citi protestētāji, uz trotuāra Brīvības bulvārī izveidojot "telšu pilsētiņu".

Iedzīvotāji un dažādi komersanti akcijas dalībniekiem regulāri piegādā pārtiku, malku un citas noderīgas lietas. Protestētājus aprauga arī neatliekamās palīdzības mediķi.

Decembra vidū "telšu pilsētiņas" dibinātājs Gaiķēns ar plaušu karsoni tika ievietots slimnīcā. Vēlāk  ārstniecības iestādēs sasirguši nonāca arī vairāki citi Gaiķēna domubiedri. Akcijas dalībnieki teltīs pārlaiduši vairākas naktis, kad gaisa temperatūra noslīdēja gandrīz līdz mīnus 20 grādiem.

Komentāri (120)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu