Makgvairs atzīstas aizliegto vielu lietošanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Beisbola leģenda Marks Makgvairs pirmdien atzinās, ka lielu daļu savas karjeras lietojis aizliegtos steroīdus.

Šobrīd 46 gadus vecā beisbola leģenda, kas profesionālo karjeru uzsāka 1986.gadā, aizliegtās vielas esot pirmo reizi lietojis 1989./1990.gada sezonā, bet kopš traumas ārstēšanas 1993.gadā to darījis periodiski.

"Es vēlētos, lai nekad nebūtu aizticis steroīdus. Tas bija muļķīgi un pieļāvu kļūtu. No sirds atvainojos," raksta Makgvairs. "Atskatoties pagātnē, vēlos, kaut nebūtu spēlējis steroīdu ēras laikā."

Makgvairs atklāja, ka steroīdus lietojis arī 1998.gadā, kad sasniedza rekordu, sezonas laikā veicot 70 netveramos sitienus ("home run"). Tāpat Makgvairam joprojām pieder Beisbola augstākās līgas (MLB) rekords, debijas sezonā veicot 49 "home run".

Sportista, kurš tika iekļauts pagājušā gadsimta simboliskajā izlasē, vārds saistībā ar steroīdu skandālu izskanēja jau pirms pāris gadiem, tāpēc viņa oficiālais paziņojums ASV sabiedrībā netika uztverts kā liels pārsteigums.

Jau ziņots, ka pagājušā gada februārī setroīdu lietošanā atzinās arī cits slavens sportists Alekss Rodrigess, kuram ir lielākais līgums profesionālajā sportā.

Arī Rodrigess bija starp 104 sportistiem, kuru organismā tika konstatēti sniegumu uzlabojoši steroīdi, tomēr analīžu rezultāti palika nepubliskoti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu