E-talonus nopirkt varēs arī pieturvietās (57)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

E-talonus nopirkt vai papildināt varēs arī Rīgas sabiedriskā transporta pieturvietās, pastāstīja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" preses sekretāre Iluta Bērziņa. Pirmā pieturvieta, kur varēs nopirkt vai papildināt e-talonu, atradīsies Merķeļa ielā pie cirka.

"Saņemts pirmais apstiprinājums sabiedriskā transporta biļešu pārdošanas automāta uzstādīšanai pieturvietā, kas nozīmē pozitīvu virzību biļešu automātu tālākā uzstādīšanā. Apstiprinātais projekts paredz biļešu automāta uzstādīšanu esošajā pieturvietas nojumē sabiedriskā transporta pieturvietā Merķeļa ielā," sacīja Bērziņa.

Šobrīd uzstādīts 21 biļešu automāts visā pilsētā - tirdzniecības centros un tuneļos.

Biļešu automātā apmaksājams viss sabiedriskā transporta biļešu klāsts, tajā iespējams veikt internetā apmaksātās biļetes automātisko ielādi, kā arī pārliecināties par e-talona saturu. Pašapkalpošanās automāti ir ērts veids, kā apmaksāt biļeti 24 stundas diennaktī.

Jau ziņots, ka no šā gada braukšanas maksa "Rīgas satiksmes" sabiedriskajā transportā - autobusos, trolejbusos un tramvajos - paaugstināta par 25% jeb ceturto daļu un sasniedz 50 santīmus.

Iegādājoties braukšanas biļeti pie transportlīdzekļa vadītāja, ir jāmaksā par 20 santīmiem vairāk un jāšķiras no 70 santīmiem, bet pensionāriem biļete pie vadītāja maksās 40 santīmus.

Iedzīvotājiem, kuri izmanto Rīgas pilsētas pašvaldības piešķirto atlaidi braukšanai sabiedriskajā transportā, biļešu cenas netiek mainītas.

Biļetes, kuras iegādātas līdz 31.decembrim, atļauts lietot "Rīgas satiksmes" sabiedriskajā transportā līdz 28.februārim.

To biļešu, kam piemērotas pašvaldības atlaides, cenas nemainās, bet pārējām biļetēm - braucienu, laika un mēneša biļetēm - cenas tiek mainītas.

Arī turpmāk maksāt par desmit vai 20 braucieniem ir izdevīgāk, tā, piemēram, pērkot biļeti 20 braucieniem, par vienu braucienu jāmaksā 45, nevis 50 santīmi. 24 stundu biļete maksās jau 40 santīmus dārgāk - 1,50 latu vietā 1,90 latus.

Piecu braucienu biļetes cena ir 2,50 lati, desmit braucienu - 4,75 lati, savukārt biļete divdesmit braucieniem maksā deviņus latus.

Mēneša abonementa biļetes cena turpmāk iedzīvotājiem vienā transporta veidā, vienā maršrutā visām mēneša dienām ir 19,50 lati, darba dienām - 14,20 lati, piecām darba dienām - 4,20 lati.

Savukārt vienā transporta veidā visos maršrutos abonementi visām mēneša dienām maksā 29,10 latus, darba dienām - 22 latus, bet piecām darba dienām - sešus latus.

Abonementa cena diviem transporta veidiem visām mēneša dienām ir 35,60 lati, tikai darba dienām - 26,40 lati, bet piecām darba dienām - septiņi lati.

Mēneša abonementa biļetes cena visos transporta veidos visām mēneša dienām ir 45,90 lati, darba dienām - 34,40 lati, piecām darba dienām - 9,50 lati, trijām dienām - 5,70 lati, savukārt biļetes cena 24 stundām ir 1,90 lati.

Cenas mainījās arī grupu biļetēm - divu braucienu viedbiļete divām personām maksā divus latus, bet divu braucienu viedbiļete trim personām - trīs latus.

Bagāžas biļete maksā tikpat, cik iepriekš, - 80 santīmus.

Biznesa žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un Rīgas Fondu biržas 2008.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" "Rīgas satiksme" ar uzņēmuma vērtību 111 miljoni latu ierindojas 21.vietā, bet 2007.gada pētījumā "Rīgas satiksme" ar vērtību 99,24 miljoni latu ierindojās 27.vietā.

2009.gada pētījumā kompānija ar vērtību 201,29 miljoni latu jau ierindojas 11.vietā.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu