70 jaunieši pie domes piketē Ušakova atbalstam (518)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien pie Rīgas domes pulcējušies aptuveni 70 demonstranti, lai paustu atbalstu mēram Nilam Ušakovam (SC). Šobrīd domē pēc opozīcijas iniciatīvas notiek ārkārtas sēde, kurā tiks balsots par neuzticības izteikšanu mēram viņa rupjās lamāšanās dēļ.

Ziņa papildināta ar 2. rindkopu

Piketu šodien pieteikusi LPP/LC jauniešu organizācija, biedrība "Pirmie". Kā novēroja TVNET, Rātslaukumā pulcējušies aptuveni 70 cilvēki. Starp viņiem sastopami arī vairāki gados jauni cilvēki, kas pārstāv "Saskaņas centra" jaunatnes organizāciju "Mums pa ceļam".

Sarunā ar TVNET šīs organizācijas pārstāve Jūlija norādīja, ka Ušakovs tajā iesaistītajiem jauniešiem ir ļoti palīdzējis, un uzskata, ka Rīgas mērs pilsētas labā izdarījis daudz. Aicināta izteikt viedokli par Rīgas mēra necenzētajiem izteikumiem domes sēdes laikā, viņa sacīja, ka tā varot gadīties ikvienam un tas nevarot būt iemesls, kāpēc viņam būtu jāatkāpjas no amata.

Ušakova atbalstam protestētāji sagatavojuši plakātus: "Ušakovam jā", Mēs par Nilu", "Krrristovskis - vienas dienas galma āksts" un "Neatdosim Rīgu citplanētiešiem". Diskusijās ar protestētājiem iesaistījās kāda gados vecāka sieviete, kura vairākkārt pārtrauca protestētāju saukļus un skaļi pauda savu neapmierinātību ar Rīgas domes darbu.

Jau ziņots, ka šodien pēc opozīcijas partiju "Pilsoniskā savienība" un "Jaunais laiks" iniciatīvas sasaukta ārkārtas sēde, kurā tiks lemts par Nila Ušakova atbrīvošanu no amata. Opozīcija norāda: "Ušakova nedemokrātiskais vadības stils, privātu biznesa interešu lobēšana, kā arī nesaimnieciskums un naudas izšķērdēšana tādos apšaubāmos un nekvalitatīvos projektos kā "Live Riga" liecina par galvaspilsētas vadītāja neprofesionalitāti, nevēlēšanos un nespēju strādāt rīdzinieku interesēs."

Tāpat opozīcija Ušakovu kritizē par "katastrofāli zemo" kultūras līmeni. 17.decembra domes sēdes translācijas ierakstā, kurā mērs Nils Ušakovs un vicemērs Ainārs Šlesers dzirdami lietojam necenzētu leksiku.

Komentāri (518)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu