Dienvidu tilta trešajā kārtā veikti būvdarbi par 6,28 miljoniem latu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dienvidu tilta trešās kārtas jeb Zemgales virziena maģistrālā transporta mezgla būvobjektā līdz decembra sākumam veikti būvdarbi par 6,28 miljoniem latu, neierēķinot pievienotās vērtības nodokli, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa.

Decembrī tika turpināta Jāņa Čakstes gatves ceļa konstruktīvo kārtu izbūve: drenējošais slānis, šķembu pamats, asfaltbetona apakškārtas. Lielā apjomā veikta ūdens un kanalizācijas tīklu izbūve, ielas apmaļu izbūve un sākta ceļa drošības barjeru uzstādīšana.

Gandrīz pabeigta tehniskajā projektā paredzētā siltumapgādes tīklu izbūve, turpinājās elektrisko un vājstrāvu tīklu izbūves darbi, kā arī ielas apgaismojuma izbūve.

Tiek veikta Jāņa Čakstes gatves un Bauskas ielas divu līmeņu šķērsojuma būvkonstrukciju izbūve - izbūvēti šķērsojuma balsti, notiek veidņu un stiegrojuma gatavošana laiduma betonēšanai, turpinās atbalsta sienu izbūve.

Jāņa Čakstes gatves un Ziepniekkalna ielas divu līmeņu šķērsojuma mezglā turpinājās darbi pie četru mazo satiksmes pārvadu un atbalstsienu izbūves.

Dienvidu tilta trešā kārta jeb Zemgales virziena maģistrālā transporta mezgls savienos Dienvidu tiltu ar Ziepniekkalna ielu un veidos tilta maģistrālos pievedceļus Pārdaugavā.

Transporta mezgls ietver jaunas maģistrāles - Jāņa Čakstes gatves - izbūvi no Dienvidu tilta līdz Ziepniekkalna ielai, divu līmeņu šķērsojuma izbūvi ar Bauskas ielu, kā arī divu līmeņu šķērsojuma izbūvi ar Ziepniekkalna ielu.

Transporta mezgls savienos Dienvidu tiltu ar Ziepniekkalna ielu un uzņems galvenās tranzīta plūsmas, novirzot tās tālāk uz Dienvidu tiltu un Austrumu maģistrāli ostas virzienā, tādējādi atslogojot gan pilsētas centra ielas, gan Salu, Akmens un Vanšu tiltu pār Daugavu.

Pašlaik piekļūšana Dienvidu tiltam Pārdaugavā tiek organizēta pa pagaidu pievedceļiem, izmantojot jau esošās ielas tā, lai vienlaikus varētu veikt arī Rīgas attīstības plānā paredzēto tilta maģistrālo pievedceļu izbūvi, nepārtraucot satiksmes plūsmu.

Būvniecības gaitā jaunās maģistrāles jeb Jāņa Čakstes gatves un Bauskas ielas šķērsojums tiks izbūvēts divos līmeņos - Bauskas iela būs izbūvēta augšējā līmenī ar diviem rotācijas apļiem. Savukārt Jāņa Čakstes gatve tiks izbūvēta tunelī zem Bauskas ielas. Tādējādi transporta plūsmas organizēšanai nebūs nepieciešami luksofori.

Jaunizbūvējamā Jāņa Čakstes gatve no Dienvidu tilta līdz Ziepniekkalna ielai būs 1,6 kilometrus gara un 26 metrus plata ar divām brauktuvēm, sadalošo joslu un apstāšanās joslu.

Divos līmeņos tiks izbūvēts arī Jāņa Čakstes gatves un Ziepniekkalna ielas šķērsojums. Tam būs pieci pārvadi ar 18 balstiem, kā arī būs viens gājēju tunelis.

Nākotnē Jāņa Čakstes gatvi plānots turpināt līdz pat Vienības gatvei, izbūvējot papildu estakādes vairāku līmeņu šķērsojumam Ziepniekkalna ielā un izbūvējot vairāku līmeņu šķērsojumu arī tās pieslēgumā Vienības gatvei.

Zemgales virziena maģistrālā transporta mezgla kopējā platība ir 350 456 kvadrātmetri, kas atbilst 86 futbola laukumu platībai. Kopējais izbūvēto ielu garums būs 2,8 kilometri. Ielu, divlīmeņu šķērsojumu brauktuvju, gājēju un velosipēdu ceļu kopējā platība būs 86 516 kvadrātmetri, kas atbilst 21 futbola laukumam. Satiksmes drošībai brauktuves un gājēju ietves paredzēts norobežot ar ceļa un gājēju metāla drošības barjerām, kuru kopējais garums būs gandrīz 11 kilometri. Tāpat paredzēts uzstādīt prettrokšņa sienas 1,2 kilometru garumā.

Satiksmes mezgla izbūves laikā nepieciešams rekonstruēt inženierkomunikācijas kopumā 61 kilometra garumā. Tas ir pielīdzināms attālumam no Rīgas līdz Tukumam. Būvniecības procesā paredzēts izmantot 16 590 kubikmetru betona, 38 355 tonnas dažādu veidu asfaltbetona. Dzelzsbetona konstrukciju būvniecības gaitā plānots izmantot 1943 tonnas tērauda.

Saskaņā ar līgumu starp Rīgas domes Satiksmes departamentu un AS "Dienvidu tilts" jaunā maģistrālā transporta mezgla būvniecība Daugavas kreisajā krastā ir jāpabeidz 2012.gadā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu