Pašmāju jaunie mūzikas albumi (2009) (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr aizņemtais TVNET Mūzika šefs Jānis Žilde ņemas ar desmitgades topiem un mēģina noskaidrot, kas tad ir šā gada labākais mūzikas albums pasaulē, ORB šogad izņēmuma kārtā Jums no savas puses piedāvā pašmāju 2009.gada labāko mūzikas albumu top10.

Neskatoties uz ne pārāk spožo ekonomisko situāciju valstī, mūziķi arī šogad bijuši diezgan ražīgi. Tiesa, daudzi ieraksti izdoti tikai mp3 formātā (īpaši hiphopa un elektroniskās mūzikas ("Plu6Mi9us")), taču arī CD klāsts būtiski papildinājies.

Īsumā pieminēsim svarīgākos katra žanra albumus. Tā, piemēram, hiphopa mūzikas lauciņā, Gustavo jaunā albuma kavēšanās, ļāvusi izcelties diviem citiem "veterāniem"- Ozolam un Gacho. Viens izdevis albumu "Neatkarība", otrs - "Gatis Irbe". Mūsuprāt, Ozolam sanācis labāk. Vēl izdoti Rinis One un Daf "Uzzini vairāk", Skutelis "Manī mīt", Reinšteins "Sapņu bulvāris", Bulimic Orgy "Dairy Plant LP", Berlīna "Ērglis vai Cipars?", AKE "Gaismas Pils", Misters un Mz "Mūzai" un vēl vairāki miksteipi.

Popmūzikas plauktu papildinājuši jauni albumi no Yana Kay un Intara Rešetina, "Otra Puse", "Iedomu spārni", Markus Riva, Dženijas Mejas, Jāņa Moiseja, IVA, Aišas, Eddy, Rasela, Dzintara Čīčas, Lady’s Sweet (Ziemassvētku albums). Arī Linda Leen gada nogalē izdevusi Ziemassvētku plati, kas bija patiesi veiksmīga.

Rokmūzikā un blūzā - Dzelzs Vilks, "Sovvaļnīks", Alis P, "Latvian Blues Band" ... pāris EP (Enhet, Band Versus Music, Frailty, Dun Dun).

Nosacīti alternatīvajā mūzikā divus albumus izdevuši "Satellites LV", pa albumam - "100 baltas dvēseles", "Gaujarts", "Astro'n'out", "Tribes of the City" (dubultalbums), "Suņa Stunda", "Soundarcade", "STandART". Debijas albumu izdevusi instrumentālās mūzikas grupa "Very Cool People", remiksu disku - "The Briefing".

No dziesminiekiem jāmin Mielavs un Pārcēlāji, Aigars Voitišķis, bet pie nežanra albumiem "Dabas Koncertzāles" ieraksts, "Cosmos" pasaku CD, Toma Juhņeviča debija, "Melo–M", Z.Liepiņa un R.Paula diski.

Arī šlāgermūzikā izdoti jauni albumi, tos visus gan neesam apzinājuši. Var pieminēt grupas "Tālbraucēji" albumu, "Vienalga man" plati, Raimonda Paula "Mēs jau sen to bijām pelnījuši" ...

Tautas mūzikas lauciņā - "Iļģi", "Trejasmens", "Maskačkas spēlmaņi", mūzikas izlase "Sviests 3", Valts Pūce ar gruzīnu grupu "The Shin" ... tas arī, šķiet, viss.

Protams, līdz ar populāro TV šovu triumfu Latvijā, pie albumiem ticis Žoržs Siksna, Olgas un violetais Lielvārdes koris, Daugavpils koris un Vītolu ģimene.

Izdotas arī pāris izlases - Linga "20 labāko dziesmu izlase", Igo, Fēliksa Ķiģeļa hiti.

Uzmanību, bet - Top10 labākie pašmāju mūzikā ir (bez noteiktas secības):

100 baltas dvēseles "Jūtīgs un atdalīts"

Satellites LV "Bezvadu"

Satellites LV "Vadu"

Gaujarts "Koncerts kultūras namā"

Tribes of the City "Recipe of the Golden Dream"

Ozols "Neatkarība"

Otra Puse "Nakts vai rīts"

Maskačkas spēlmaņi "Ļipa kust"

Dzelzs Vilks "Dzelzs Vilka teātris"

Astro'n'out "Ģeometrija"

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu