Latvijas volejbola izlases kapteinis būs Romāns Saušs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Romāns Saušs
Romāns Saušs Foto: Publicitātes foto

Par Latvijas volejbola valstsvienības jauno kapteini iecelts Romāns Saušs, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Iepriekšējais komandas kapteinis Eiropas Sudraba līgas spēlēs Ruslans Sorokins uz šo gatavošanās posmu [Eiropas čempionāta atlases turnīram] nav izsaukts, bet izlasei ir pievienojies viens no meistarīgākajiem Latvijas šā brīža volejbolistiem Francijas čempions Hermans Egleskalns, paplašinādams kapteiņa lomas pretendentu loku.

Kapteini ieceļ vai nu paši spēlētāji, vai treneru kolektīvs. Latvijas izlasē talkā tika ņemti visi iespējamie līdzekļi, bet uz kapteiņa lomu nevarēja pretendēt Ingars Ivanovs, jo libero spēlētāji pagaidām par kapteiņiem iecelti netiek.

«Tā bija aizklāta balsošana, un pēc tās mums paziņoja, ka ir neizšķirts starp mani un vēl vienu komandas biedru. Nezinu, kurš bija otrs volejbolists. Tad izšķirošo vārdu teica treneri, kuri izlēma, ka kapteinis būšu es,» par vēlēšanu procesu stāsta Romāns Saušs, kurš pēc vairāk nekā gada pārtraukuma atgriezies šajā postenī. «Tā būs jau otrā reize kapteiņa postenī izlasē, jo pirms gada, kad izlasei nevarēja palīdzēt Deniss Petrovs un Hermans Egleskalns, jau biju šajā amatā. Tikai toreiz tā nebija spēlētāju balsošana, bet par kapteini mani iecēla izlases galvenais treneris Raimonds Vilde. Protams, ir liels prieks par to, ka komanda ir izvēlējusies mani un čaļi tic, ka varu tikt ar šiem pienākumiem galā. Paldies viņiem, un centīšos pildīt savus uzdevumus, cik labi vien varēšu. Tā ir lielāka atbildība. Jābūt piemēram gan laukumā, gan ārpus tā, jāuzmundrina puiši, kādam jāpasaka kāds skarbāks vārds...»

Saušs izlasi pārstāvējis jau 10 gadus.

«Kad pirmoreiz atnācu uz izlasi, tajā vēl nebija pat Deniss Petrovs,» viņš sacīja. «Bija Andrejs Zavorotnijs, kurš vairākus gadus izlasē nespēlēja, bet vissenākā pieredze izlasē no šā gada modeļa ir Ruslanam Sorokinam.»

Izlases uzdevums ir kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram.

Latvijas volejbola izlase 15. un 19. augustā aizvadīs pirmās kvalifikācijas turnīra cīņas pret Izraēlu un valstsvienības galvenā trenera Avo Kēla dzimteni Igauniju

Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlase sāksies šā gada augustā, pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificējoties visu grupu uzvarētājām, kā arī piecām labākajām otro vietu ieguvējām. Lai noteiktu otrās labākās izlases, «lielajās grupās» netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu