Britu policija: Skripaļu slepkavības mēģinājumā iesaistīti vairāki Krievijas pilsoņi (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas policija uzskata, ka tai izdevies identificēt personas, kas turamas aizdomās par bijušā krievu dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu, ceturtdien ziņo aģentūra «Press Association» (PA).

(Papildināta ziņa.)

Slepkavības mēģinājumā bija iesaistīti vairāki Krievijas pilsoņi, PA pavēstījis par izmeklēšanas gaitu informēts avots, piebilstot, ka aizdomās turamo identitātes apstiprinātas, salīdzinot drošības videokameru ierakstus un valstī ieceļojošo personu datus.

Lielbritānija jau iepriekš Skripaļa saindēšanā apsūdzējusi Krieviju, taču Maskava savu atbildību noliedz.

PA informācijas avots uzsvēra, ka izmeklētāji esot pārliecināti, ka aizdomās turētie ir Krievijas pilsoņi. Skotlendjards atteicās komentēt.

Krievijas vēstnieks Lielbritānijā Aleksandrs Jakovenko ceturtdien britu raidorganizācijai BBC sacīja, ka viņš no valdības nekādu oficiālu informāciju nav saņēmis.

Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas pārstāve sakariem ar presi sacīja: «Šī ir patlaban notiekoša un sarežģīta izmeklēšana, un es nevaru komentēt par pieņēmumiem ap to.»

Skripaļs un viņa meita 4.martā tika atrasti saļimuši uz soliņa Anglijas pilsētā Solsberi. Vēlāk noskaidrojās, ka viņi bija saindējušies ar nervus paralizējošo vielu «Novičok». Lielbritānija notikušajā vainoja Krieviju.

«Tas saskan ar valdības pārliecību, ka pie uzbrukuma Skripaļiem vainojama Krievija - vai ka valsts vismaz pazaudējusi kontroli pār nervu indi «Novičok», ko, kā norāda zinātnieki, ražo tikai Krievijā,» norāda britu raidorganizācijas SKY žurnālists Mārtins Brants.

Sergejs un Jūlija Skripaļi no slimnīcas izrakstīti.

Jūnija beigās tuvējā pilsētā Eimesberi vēl divi cilvēki saindējās ar «Novičok», nonākot saskarē ar kādu saindētu priekšmetu, iespējams, smaržu pudelīti.

Dona Stērdžesa pēc vairākām slimnīcā aizvadītām dienām nomira, bet viņas dzīvesbiedrs Čārlijs Roulijs joprojām ārstējas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu