VMD: Draudi saistībā ar kūdras un meža ugunsgrēku Valdgales pagastā nepastiprinās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagaidām draudi saistībā ar kūdras un meža ugunsgrēku Valdgales pagastā nepastiprinās, jo norit visi iespējamie darbi, lai to maksimāli ierobežotu un pēc iespējas ātrāk apdzēstu, teica Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

«Domāju, ka draudi nepastiprinās. Vakardien bija lielāks vējš, kas apgrūtināja dzēšanu. Patlaban tiek darīts viss, lai ugunsgrēku kontrolētu un noturētu esošajās robežās, kā arī maksimāli ir centieni iespējami ātri apturēt uguni, lai tā neiet uz priekšu,» sacīja Jaunķiķis.

Viņš informēja, ka ugunsgrēka Talsu novada Valdgales pagastā dzēšanā patlaban ir iesaistīti divi helikopteri, no kuriem viens ir Nacionālo bruņoto spēku (NBS), bet otrs - Lietuvas kolēģu helikopters. Norit arī citi ugunsgrēka ierobežošanas pasākumi. «Tiek izzāģēta aizsargjosla, respektīvi, vienā joslā izzāģēti koki, lai uguns neieietu lielākos meža masīvos,» sacīja Jaunķiķis.

Pagaidām neesot iespējams prognozēt, kad dzēšanas darbi šajā vietā beigsies. Ugunsgrēkā cietusī platība, būs zināma tikai tad, kad ugunsgrēks tiks ierobežots.

Kā ziņots, jau otro dienu jeb 36 stundas turpina dzēst kūdras un meža ugunsgrēku Talsu novada Valdgales pagastā un, lai gan ugunsgrēka izplatība vairākās vietās ir daļēji ierobežota un intensīvi tiek turpināts darbs ugunsgrēka izplatības ierobežošanai, joprojām ir vietas, kur liesmas izplatās.

Vakar vakarā, veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) rīcībā un hospitalizēts tālākai apskatei. Savukārt šonakt pie mediķiem vērsās vēl viens ugunsdzēsējs, kuram tika sniegta pirmā palīdzība, un glābējs varēja turpināt darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu