7 atjautīgi veidi, kā iekārtot skapi bērnam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Bērnu drēbju skapis reizēm tiešām ir vieta, kurā varētu slēpties kāds briesmonis – apģērbu kārtība dažkārt samisējas jau vienas dienas laikā un turpmāko laiku šeit valda absolūts haoss. Ņem vērā šos ieteikumus un iztiec bez rīta apģērbu krīzes un pretenzijām pret mammas izvēlēto drēbju komplektu.

1. Ietaupi laiku - kopīgi izveidojiet nedēļas garderobi

Lai rīti pirms bērnudārza nesāktos ar debatēm, ko vilkt un ko ne, jau brīvdienās izstrādājiet katras nedēļas dienas apģērbu komplektu. Svētdienu vakaros ierosini izspēlēt spēli, kurā kopīgi ar atvasēm izplānojiet, kādas drēbes vilks katru dienu, un sakarini komplektus uz drēbju pakaramajiem, kuri atzīmēti ar konkrēto nedēļas dienu, – ja bērns vēlas vilkt vēl vienu dienu savu mīļāko krekliņu, droši atstāj šo vietu brīvu uz nākamās dienas pakaramā. Piemēroti laika apstākļiem komplektu papildini ar kādu jaku, zeķbiksēm vai cepuri. Starp citu – izmēģini skapja šķērsstienim piekarināmos plauktiņus - iekarini tos skapī un saliec tajos tikai aksesuārus, piemēram, cepures. 

2. Izturies pret bērna apģērbiem kā pret savējiem

Bērnu drēbēm piemeklē īpašus drēbju pakaramos bērniem (pieaugušo pakaramie nederēs, jo tie ir pārāk lieli bērnu drēbēm), atvilktņu un plauktu sadalītājus, netīrās veļas grozu un īpašus groziņus tādām drēbēm kā dejošanas apģērbs, sporta tērps vai peldkostīms. Šādi rīki palīdzēs uzturēt skapi kārtībā un starp ikdienas drēbēm neieklīdīs zeķes, pastalas vai sporta krekliņš.

 

A post shared by Little Lambo® (@littlelambo_) on

3. Iekārto skapi tā, lai tas būtu viegli pārskatāms mazajam

Bērnam ir jāļauj izvēlēties pašam savu apģērbu, tāpēc arī skapim ir jābūt pārskatāmam ne tikai mammai un tētim, bet arī mazajam. Prātā novelc horizontālu līniju skapī ar bērnam sasniedzamo apģērbu zonu un šeit izkārto sezonai piemērotās drēbes, cepures un apavus. Savukārt augšpusē saliec nesezonas apģērbus, karnevāla kostīmus un svētku tērpus. Ja maciņš atļauj, bērna skapī ir vērts iebūvēt mazus izvelkamus plauktiņus, kuros salikt kurpes un zābaciņus. Kad mazais paaugsies, plauktus var izņemt ārā vai izretināt, tādējādi atvēlot vietu lielākiem un augstākiem apaviem.

4. Novērs potenciālos māsu un brāļu strīdus

Ja māsas vai brāļi dala vienu skapi, novērs iespējamos strīdus, sadalot to divās vienādās daļās. Ja kādam no bērniem tiks šaurāka vieta skapī, sāksies strīdi un nesaprašanās, tāpēc labāk sadali skapi, pat ja bērni mēdz viens no otra “aizņemties” kādu apģērba gabalu vai uz abiem bērniem ir iegādāts viens  apģērba gabals vai aksesuārs, piemēram, ķivere.

 

A post shared by Viktoria (@mama_aureli) on

5. Kārtība var būt arī mazā skapī

Pastāv dažādi knifiņi, kā maksimāli izmantot vietu arī pavisam mazā skapī vai kumodē. Interjera preču veikalos ir pieejami visdažādākie risinājumi bērnu skapju organizēšanai, piemēram, saliekamie plauktiņi, nolaižams skapja šķērsstienis, kas noderēs iebūvējamajos skapjos ar augstiem griestiem vai piekaramās apģērbu stangas, kuras veidos veselas divas stangu joslas vienu zem otras. Izmanto visas piedāvātos variantus, kas palīdzēs palielināt apģērbu izvietošanas iespējas.

6. Atstāj vietas rotaļlietām

Atšķirībā no pieaugušo skapjiem bez drēbēm bērnu skapjos mēdz dzīvot arī rotaļlietas. Tas nozīmē, ka, jau pirms liec skapī apģērbu, padomā par vietu arī rotaļlietām.

7. Neaizmirsti dekorācijas

Personalizē un padari bērna skapi unikālu, izrotājot to ar dažādām dekorācijām. Gluži tāpat kā pieaugušajiem, arī jaunākās atvases vēlas īpašu dizainu savam skapim. Piemēram, nokrāso skapi bērna mīļākajā krāsā, nomaini skapja rokturīšus ar bērnam tīkamiem rokturiem, skapja iekšpusē piestiprini āķīšus, kuros iekarināt meiteņu rotaslietas vai zēnu tauriņus un kaklasaites.

 

A post shared by Nubie Kids (@nubie_kids) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu