Vidējais igauņu alkotūrista pirkums - no 101 līdz 250 eiro (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

45,9% aptaujāto Igaunijas iedzīvotāju, pērkot alkoholu Latvijā, vienā iepirkšanās reizē iztērē no 101 līdz 250 eiro, liecina veikalu tīkla «AlkOutlet dzērieni un vīni» aptauja par Igaunijas iedzīvotāju alkohola iegādes paradumiem Latvijā.

Turpretī 29,7% Igaunijas iedzīvotāju vienā alkohola iepirkšanas reizē Latvijā iztērē līdz 51 līdz 100 eiro, 18,9% - no 11 līdz 50 eiro, bet 5,4% no 251 līdz 500 eiro.

Aptauja liecina, ka iegādāties alkoholu Latvijā pārsvarā brauc personas, kas ir vecākas par 45 gadiem (50,8%). Viņu ienākumu līmenis lielākoties veido 300-700 eiro, savukārt tie, kas pelna vairāk par 1500 eiro mēnesī, pierobežā gandrīz neiepērkas - 10% no viņiem atzīmē, ka viņus apmierina cenas Igaunijā, bet 28% šo respondentu alkohola iegādei Latvijā nav laika un motivācijas.

Igaunijas iedzīvotāji Latvijā alkoholiskos dzērienus visvairāk brauc iegādāties uz tādām pilsētām, kā piemēram, Valku (43%), Ainažiem (18%) un Valmieru (12%).

Vairāk nekā puse jeb 52% aptaujāto Igaunijas iedzīvotāju alkoholiskos dzērienus Latvijā pērk dažas reizes gadā, kamēr 19% - aptuveni reizi mēnesī, savukārt tie, kas dzīvo pierobežā, brauc uz Latviju iepirkt alkoholu vairākas reizes mēnesī vai pat reizi nedēļā.

Pieci populārākie alkohola veidi, ko iecienījuši tā dēvētie «alkohola tūristi», ir alus, vīns, degvīns, rums un sidrs. Taujāti, kas tieši viņus piesaista Latvijas veikalos, kaimiņvalsts iedzīvotāji min zemas cenas, plašu sortimentu un ērtas stāvvietas, kur novietot automašīnu un iekraut iegādātās preces.

Aptauja veikta ar platformas «Visidati.lv» starpniecību, un tajā piedalījies 371 Igaunijas iedzīvotājs.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu