Slinkā veļas diena - kā veļas mazgāšanu padarīt vieglāku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Mūsdienās veļas mazgāšana ir kļuvusi supervienkārša, taču reizēm pēc apģērbu mazgāšanas veļasmašīnā nākas secināt, ka ierīce nav tikusi galā ar vienkāršiem traipiem un tos nākas nu pārmazgāt ar rokām. Lūk, ieteikumi, kā padarīt veļas mazgāšanu vēl vieglāku.

Liec tik saldētavā

Saldētavas triks ar pielipušām košļenēm ir dzirdēts neskaitāmas reizes, taču izrādās, ka saldētava noderēs arī drēbju aromāta uzlabošanai. Lai gan nesenā pētījumā, ko 2010. gadā veica ASV Nacionālas cilvēku genomu izpētes institūts, noskaidrots, ka saldētava nespēj iznīcināt baktērijas, tomēr tā spēj mazināt apģērbu smaku. Tas nozīmē, ka tikko nopirktus džinsus ar izteikto krāsas smaku vari likt saldētavā uz dažām stundām, nevis ķerties pie to mazgāšanas. Ietin apģērbu maisiņā un atstāj to saldētavā uz divām līdz trīs stundām.

Foto: Unsplash

Apsmidzini ar šņabi

Apģērbu aromāta uzlabošanā līdzēs arī šņabis. Ja kāds no drēbju gabaliem izskatās samērā pienācīgi, bet nelāgi ož, apsmidzini to ar šņabi un ļauj tam nožūt. Spēcīgais šņabja aromāts izgaros stundas laikā, bet apģērbs būs valkājams. Ņem vērā - alkohols ir tas komponents, kas mazina smaku, tāpēc tā atšķaidīšana ar ūdeni samazinās efektivitāti un apģērbs tik un tā smirdēs.

Pagatavo šķidro «gludekli»

Saburzītas drēbes un nav laika ķerties klāt gludināšanas vai arī mājās nemaz nav gludekļa? Pagatavo šķidro gludekli ar mājās atrodamajiem līdzekļiem. Tukšā pudelē iejauc divas glāzes ūdens, vienu tējkaroti matu kondicioniera un vienu ēdamkaroti etiķa. Uzskrūvē pudelei izsmidzinātāju un kārtīgi visu sakrati. Uzsmidzini mikstūru uz saburzītajām drēbēm, līdz to virsma kļūst nedaudz mitra, un izklāj apģērbu tā, lai krokas iztaisnojas. Dažu minūšu laikā apģērbs būs kā izgludināts.

Foto: Unsplash

Gribi ātrāk izžāvēt apģērbu? Ņem talkā dvieli

Ja liec drēbes žāvētājā, bet šaubies, vai drēbes izžūs kā nākas, ieliec kopā ar mitrajām drēbēm vienu tīru un sausu dvieli. Pēc tam darbini žāvētāju kā ierasts - dvielis palīdzēs uzsūkt lieko mitrumu un apģērbs būs pilnībā izžuvis.

Izmēģini balināšanu saulē

Gadījās nejauši izmazgāt dažus baltus kreklus kopā ar melnajām drēbēm? Lieki nebēdā un izmēģini drēbju balināšanu saulē. Izkarini baltos kreklus kādā saulainākā nostūrī un apsmidzini tos ar ūdenī atjauktu citronu sulu. Saules gaismā citronu sula izbalinās baltās drēbes, turklāt pēc izžūšanas tās arī patīkami smaržos.

Foto: Unsplash
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu