Francijā top jauns izrāviens transporta nozarē - lidojošs vilciens

TVNET/Bloomberg
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Lidmašīna nolaižas uz skrejceļa. Kad no tās atvieno spārnus, tā pārtop vilcienā un turpina ceļu pa sliedēm. Tie varbūt izklausās pēc kadriem no zinātniskās fantastikas filmas, taču franču uzņēmējs Moriss Riči savu koncepciju piedāvā «Boeing» un citiem lidaparātu ražotājiem, vēsta raidorganizācija «Bloomberg». Lidmašīna-vilciens tuvāko gadu desmitu laikā varētu kļūt par realitāti.

Izgudrojuma mērķis ir padarīt lidojumus ātrākus un pasažieriem ērtākus. Tā vietā, lai mērotu tālu ceļu uz lidostu un pēc tam nīktu, gaidot iekāpšanu, pasažieri tuvāk savām mājām varētu sakāpt vilcienā, kas pēc nokļūšanas lidostā tiek aprīkots ar spārnu pāri un vienkārši paceļas gaisā.

«Pēc tam, kad automašīnas būs elektriskas un autonomas, nākamais lielais izrāviens būs aviācijas jomā,» uzskata Riči, kurš vada kompāniju «Akka».

«Akka Link & Fly» lidaparāts iecerēts apmēram tikpat liels kā «Airbus A320». Lidmašīna ar 162 pasažieru sēdvietām paredzēta īsiem lidojumiem. Izņemot sēdvietas, lidmašīnu var izmantot kravu pārvadājumiem.

«Lidmašīnām jākļūst efektīvākām, dabai draudzīgākām un klusākām,» uzskata Riči. «Mūsu loma ir parādīt klientiem nākotnes tehnoloģijas.»

Lidmašīnas spārnu plētums ir 49 metri. Pats lidaparāts, kas kalpo arī kā vilciens, ir 34 metrus garš un astoņus metrus plats.

Uzņēmuma futūristiskā koncepcija paredz, ka pēc iekāpšanas vilcienā tiks noskenētas pasažieru tīklenes, tādējādi tos identificējot.

Riči norāda, ka projekts ieintriģējis potenciālos pircējus Āzijā, taču to nosaukumus neatklāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu