Bērni, kas pakļauti tabakas dūmiem, nākotnē varētu kļūt par krācējiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunā pētījumā zinātnieki atklājuši, ka bērni, kas ir regulāri pakļauti tabakas dūmiem, var nākotnē sākt miegā krākt.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «Journal of Epidemiology and Community Health», rakstīts, ka iepriekšējo pētījumu analīze pierādīja – ja bērns ir regulārs pasīvais smēķētājs, tad iespēja, ka viņš nākotnē miegā krāks, palielinās par 87 procentiem.

Pētījums (Angļu val.)

Lai nonāktu pie šāda secinājuma, ķīniešu zinātnieki izanalizēja 24 pētījumus, kuros bija novēroti aptuveni 88 tūkstoši bērnu.

Eksperti arī skaidroja, ka krākšana bieži vien ir miega apnojas (pārejoša elpošanas kustību apstāšanās) priekšvēstnesis, kā arī var būt saistīta ar veselu virkni veselības problēmu.

«Daži vecāki uzskata, ka tas nav nekas īpašs, ja to bērns krāc. Daži pat domā, ka tas ir mīļi. Tomēr krākšana bieži ir priekšvēstnesis miega apnojas sākuma stadijai, kā arī tā var būt saistīta ar augstu asinsspiedienu, sirdstrieku un dažādām sirdsslimībām,» atklāja pētniece Lūsija Popova (Lucy Popova).

Šis atklājums pievienojas virknei pētījumu, kas pierāda, ka pasīvā smēķēšana īpaši bērniem var būt ārkārtīgi kaitīga.

Kā skaidroja pētnieki, bērni nav vienīgie, kuriem pasīvā smēķēšana var izraisīt krākšanu, proti, ja tabakas dūmiem ir pakļauta grūtniece, tad var rēķināties ar iespēju, ka vēlāk krāks arī jaundzimušais.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu