Soli pa solim: iekārtojam virtuvi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FEIDI

Mēdz teikt, ka mīlestība iet caur vēderu. Iespējams, tā tiešām ir, jo garda maltīte spēj iepriecināt gandrīz jebkuru dzīvu radību. No tā izriet, ka ļoti svarīga telpa labu sajūtu radīšanai ir virtuve. Turpinot rakstu sēriju par mājokļa iekārtošanas ABC, nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv sniedz vērtīgus padomus, kā šo telpu padarīt ne vien par ērtu ēdiena gatavošanas, bet arī patīkamu uzturēšanās vietu.

Izkārtojums

Virtuves izkārtojumam jābūt piemērotam tās saimnieku dzīvesveidam. Izvērtē, cik daudz ikdienā gatavo un uzturies šajā telpā. Tāpat vērts aizdomāties par diennakts laiku, kurā visbiežāk sanāk būt virtuvē. Iesakām gatavošanai atvēlēt tumšāko telpas daļu, taču papildinot to ar pietiekami daudz gaismekļiem. Ēdamzonai vispatīkamākā vieta būs pie logiem, kas ir gaiša un ar skatu uz āru. Ja vēlies gatavošanas zonu nodalīt no ēdamzonas, pa vidu tām ierīko bīdāmās durvis vai leti.

Foto: Arens

Stils

Kad zināms virtuves izkārtojums, laiks domāt par to, kādā vienotā stilā veidosi telpu. Jāņem vērā, ka ar konkrēto dizainu būs jāsadzīvo vairākus gadus, tāpēc šo ir jāpārdomā ļoti rūpīgi. Atceries, ka augstas klases virtuves interjerā ne vienmēr vajadzīgs marmors - gana elegantu izskatu var panākt arī ar kvalitatīvu laminātu.

Foto: Rotpunkt Kuechen

Virtuves iekārta

Pirms sāc meklēt virtuves galdu, krēslus un dažādus aksesuārus, pie konkrēta ražotāja izvēlies sev tīkamu virtuves iekārtu, jo tādējādi iegūsi skaidrību par izmēriem, materiāliem un krāsu. Galu galā virtuves iekārta aizņem lielāko telpas platību! Tikai tad, kad tā būs pasūtīta, vari piemeklēt krāsni, trauku mazgājamo mašīnu, galdu, krēslus un citus virtuvei nepieciešamos priekšmetus. Gadās arī situācijas, kad vēlies paturēt līdzšinējo virtuves tehniku. Tādos gadījumos, sūtot virtuves iekārtu, ņem vērā tās izmērus.

Foto: MK-virtuves

Apgaismojums

Vislabākais risinājums dabīgam un nepiespiestam apgaismojumam telpā, protams, ir dienas gaisma, ko var panākt ar maksimāli daudz vai lielu logu palīdzību. Tomēr, ja virtuvē logu nav pietiekami daudz, lai izgaismotu telpu, jāpiedomā pie gaismekļu izvēles. Virtuvē vislabāk iederēsies iebūvētās griestu lampiņas, kurām var regulēt gaismas stiprumu un iedegt tikai tās spuldzes, kas konkrētajā telpas daļā nepieciešamas. Romantiskākai noskaņai lampiņas var iebūvēt ne tikai griestos, bet arī virtuves iekārtā, letē un pat grīdā.

Foto: Arens

Dekori

Kad virtuves izkārtojums un stils ir noskaidrots, virtuves iekārta, mēbeles un apgaismojums piemeklēts, laiks ķerties pie piemērotu dekoru izvēles. Šis ir viens no labākajiem soļiem, jo ieguldīto darbu ieved finiša taisnē. Idejas dažādu interjera priekšmetu izvēlei vari smelties internetā un žurnālos. Ja ar radošumu esi uz «tu», lielu daļu dizaina elementu vari izveidot pats.

Foto: FEIDI
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu