Oficiāli: Džeimss paraksta līgumu ar «Lakers»

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Viens no visu laiku izcilākajiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem Lebrons Džeimss oficiāli parakstījis četru gadu līgumu ar Losandželosas «Lakers».

Lai arī klubs atturas atklāt līguma detaļas, kontrakta kopējā vērtība tiek lēsta 154 miljonu dolāru (131 miljona eiro) vērtībā.

«Šī ir lieliska diena «Lakers» organizācijai un visiem kluba faniem, jo mums ir pievienojies trīskārtējs NBA čempions un četrkārtējs līgas vērtīgākais basketbolists Džeimss,» pēc kontrakta oficiālas noslēgšanas pauda Losandželosas kluba prezidents Maģiskais Džonsons.

«Lebrons ir īpašs. Viņš ir labākais basketbolists pasaulē. Šis ir milzu solis, lai «Lakers» atgrieztos izslēgšanas turnīrā un atkal spēlētu finālā.»

Džeimsam pēc aizvadītās sezonas vēl bija spēkā viena gada līgums ar Klīvlendas «Cavaliers», tomēr viņš prognozējami izvēlējās kontraktu neturpināt, pievienojoties «Lakers».

Džeimss aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā 82 spēlēs vidēji guva 27,2 punktus, izcīnīja 6,3 atlēkušās bumbas un veica 6,0 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas turnīrā, kuras finālsērijā «Cavaliers» piekāpās Goldensteitas «Warriors», viņš 22 mačos caurmērā iemeta 34,0 punktus, izcīnīja 9,1 bumbu zem groziem un veica 9,0 rezultatīvas piespēles.

Pašlaik 33 gadus vecais Džeimss iepriekšējās četras sezonas pavadīja «Cavaliers» komandā, aizpērn izcīnot čempiontitulu. Klīvlendā viņš spēlēja arī no 2003. līdz 2010. gadam, bet pēc tam četras sezonas pārstāvēja Maiami «Heat», ar kuru izcīnīja divus NBA čempiontitulus.

NBA finālā Džeimss iekļuvis jau astoņas sezonas pēc kārtas. Ar «Cavaliers» izcīnītais tituls 2016.gadā Klīvlendai bija pirmais kādā no Ziemeļamerikas vadošajām sporta līgām kopš 1964.gada.

Džeimss četras reizes atzīts par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju un 14 reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Savas karjeras laikā Džeimss kopumā 1143 regulārā čempionāta spēlēs vidēji iemetis 27,2 punktus, izcīnījis 7,4 atlēkušās bumbas un veicis 7,2 rezultatīvas piespēles.

Basketbolists kopā ar ASV izlasi 2008. un 2012. gadā kļuva par olimpisko čempionu.

«Lakers» izcīnījusi 16 NBA čempiontitulus, bet pēdējās piecas sezonas nav iekļuvusi izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu