3 lietas, kuras tomēr drīkst mazgāt veļasmašīnā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Kad veļasmašīnas ienāca Latvijas tirgū, daudzas saimnieces atviegloti nopūtās - nu beidzot drēbes nebūs jāmazgā ar rokām. Tomēr dažas lietas daudzi baidījās likt veļasmašīnā, un pat vēl tagad daļa uzcītīgo mazgātāju turpina ar rokām iztīrīt traipus daudziem tekstila izstrādājumiem, piemēram, segām, spilveniem, paklājiem un somām. Uzzini, ko vēl vari mazgāt veļasmašīnā.

Mugursomas

Izgriez somu uz otru pusi, izņem visus sīkumus, kas tajā sakrājušies, un noņem visas metāla detaļas, izņemot rāvējslēdzējus. Ieliec somu vecākā spilvendrānā un aizsien to. Uzstādi veļasmašīnu uz saudzīgu mazgāšanas režīmu zemā temperatūrā. Izžāvē uz auklas vai veļas žāvējamā statīva.

Sporta ekipējums

Izrādās, ka arī ceļu sargus un apakšstilbu sargus var mazgāt veļasmašīnā - vienkārši liec tos iekšā un mazgā saudzīgā režīmā. Pēc mazgāšanas karini uz auklas un ļauj nožūt.

Dūnu un spalvu spilveni

Arī spilveniem mazgāšanās sesija veļasmašīnā ir atļauta. Mazgā spilvenus pa vienam - liec tos mazgāties saudzīgā režīmā un pēc tam liec žāvētājā. Pārbaudi, vai visas spalvas un spilvena iekšpuse ir pilnībā izžuvusi, kārtīgi izčamdot spilvenu. Mitrās spalvās var sākties pelējums. Pēc žāvēšanas veļas žāvētājā izliec spilvenu blakus atvērtam logam vai uzliec to uz radiatora un ļauj tam pažūt dažas stundas, pirms liec spilvenu atpakaļ spilvendrānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu