Norvēģijā plosās mežu ugunsgrēki; bojā gājis ugunsdzēsējs

Annija Vīnkalna
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Skandināvijā turpina plosīties postoši mežu ugunsgrēki. Norvēģija ugunsgrēku dzēšanā iesaistījusi bruņotos spēkus pēc tam, kad nedēļas nogalē savvaļas ugunsgrēku dzēšanā gāja bojā ugunsdzēsējs, ziņo portāls "The Local".

Ugunsdzēsējs gāja bojā Nesā, Norvēģijas dienvidos, kur karstuma un sausuma dēļ izcēlušies vairāki lieli mežu ugunsgrēki. Ugunsgrēka vietā viņam tika sniegta pirmā palīdzība, taču ugunsdzēsējs svētdien nomira slimnīcā, vēsta laikraksts "Verdens Gang".

Mežu ugunsgrēki plosās arī Zviedrijā, kas lūgusi Eiropas Savienības (ES) palīdzību to savaldīšanā. Trešdien Civilās aizsardzības un ārkārtas situāciju pārvalde (MSB) paziņojusi, ka cīņai ar mežu ugunsgrēkiem Zviedrijas vidienē jau ieradušās divas Itālijas ugunsdzēsēju lidmašīnas, bet Norvēģija uz kaimiņvalsti nosūtījusi sešus helikopterus.

Amatpersonas aicinājušas evakuēties Jēvleborjas, Jemtlandes un Dālarnas pagastu iedzīvotājus.

Ugunsdzēsības dienesta priekšniece Brita Ramberga pavēstījusi, ka vislielākais ugunsgrēks ir Jemtlandē, tas arī izplatās visstraujāk.

Kopumā Zviedrijā šonedēļ plosījās vairāk nekā 60 ugunsgrēki, liecina ES programmas «Copernicus» informācija. Mežu ugunsgrēki sākušies arī Norvēģijas, Somijas un Krievijas teritorijās aiz Ziemeļu polārā loka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu