Nekad nemet šīs lietas tualetes podā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Katrs no mums ir grēkojis un iemetis tualetes podā lietas, kuras tur nemaz nevajadzētu izmest, un tā vairs nedarām. Tomēr reizēm, pašiem neapzinoties, regulāri podā gadās noskalot šķietami nevainīgas higiēnas preces, kas aizdambē caurules.

Bērnu mitrās salvetes

Bērnu mitrās salvetes ūdenī nesadalās, tāpēc tās var nosprostot tualetes poda caurules. Podā nevajadzēt izmest pat tādas mitrās salvetes, kuru ražotājs apgalvo, ka tās drīkst noskalot podā.

Vates plāksnītes un vates kociņi

Arī vates plāksnītes, bumbiņas un vates kociņi nesadalās kā tualetes papīrs - šie produkti var savelties vienā pikā un nosprostot caurules.

Foto: Unsplash

Biksīšu ieliktnīši un tamponi

Nekad nemet ieliktnīšus, tamponus un citas intīmās higiēnas preces podā - tās, absorbējot šķidrumu, izplešas, tādā veidā nosprostojot caurules.

Prezervatīvi

Prezervatīvi ūdenī nedegradējas, tādēļ, noskalojot tos podā, rodas nosprostojumi gan caurulēs, gan poda ūdens tvertnē.

Bērnu autiņbiksītes

Bērnu autiņbiksītēm nevajadzētu būt noskalojamām podā sava izmēra dēļ, taču dažas mammas to pamanās izdarīt un pēc tam brīnās par nosprostojumu tualetes podā. Līdzīgi kā tamponi, autiņbiksītes ūdenī uzbriest un rada korķim līdzīgu veidojumu caurulēs.

Zobu diegi

Zobu diegi ne tikai var nosprostot tualetes poda caurules - tie ir arī dabai nedraudzīgas higiēnas preces. Zobu diegi caurulēs izveido tīklam līdzīgu veidojumu, kurā saķeras viss, ko noskalo podā. Zobu diegi pat varot aptīties ap kādiem tualetes poda mehānismiem un traucēt tualetes poda darbību.

Foto: Pixabay

Papīra dvieļi un salvetes

Tā vien šķiet, ka papīra dvieļi un tualetes papīrs ir viens un tas pats, taču tā tomēr nebūs taisnība. Papīra dvieļi un salvetes ir radītas dažādu mitrumu satīrīšanai, tāpēc nemaz tik viegli ūdenī neizšķīdīs. Pat ja kritiskos brīžos papīra dvieļus izmanto tualetes papīra vietā, tos labāk būtu vēlams izmest miskastē, nevis tualetes podā.

Cigarešu izsmēķi

Arī cigarešu izsmēķi ir kaitīgi dabai - izmetot podā izsmēķus, tajos esošās vielas nonāk ūdenī un bojā vidi, nemaz nerunājot par nejēdzīgi iztērēto ūdens daudzumu, kad vari vienkārši izsmēķi izmest atkritumos.

Medikamenti

Medikamenti atšķirībā no iepriekšminētajiem priekšmetiem kādā brīdī izšķīdīs ūdenī un caurules neapdraudēs, tomēr ir bīstami dabai. Zāļu sastāvā esošās vielas, nokļūstot ūdenī, rada piesārņojumu un bojā augsni. Atbrīvojies no medikamentiem pareizi - vecās zāles nodod tuvākajā aptiekā.

Foto: Pixabay

Kaķu smiltis

Daži kaķu pakaišu ražotāji uzsver, ka viņu produkts ir noskalojams podā un tam nevajadzētu sagādāt problēmas, tomēr lielākā daļa tualetes podu nemaz nenoskalo tādu ūdens daudzumu, lai aizrautu līdzi kaķu smiltis. Turklāt arī kaķu atstātās dāvanas nevajadzētu mest podā, jo vairums pakaišu tās dehidrē un sacietina, kas padara tās grūtāk aizskalojamas.

Košļājamās gumijas

Arī košļājamā gumija nesadalās ūdenī, turklāt tā ir lipīga un pavisam viegli var pielipt cauruļu iekšpusē un izraisīt nosprostojumu.

Mati

Tāpat kā zobu diegi, arī mati izveido tīklu tualetes poda caurulēs, turklāt tie peld cauruļu iekšpusē un tikpat kā nekad nesadalās.

Foto: Unsplash

Tauki

Ir zināms, ka taukus un eļļas pēc cepšanas noteikti nevajadzētu liet izlietnē, tāpēc tos nereti pārnes uz tualeti un izlej pannas saturu podā. Tomēr arī podā nevajadzētu nonākt taukiem - kad tie nonāk poda caurulēs, tie atdziest un sacietē, tādā veidā nosprostojot caurules.

Ēdiens

Lai arī ēdiens ir biodegradējams materiāls, tas nemaz nenotiek tik ātri - kamēr pārtikas produkti ir vienā gabalā, tie var nosprostot tualetes poda caurules.

Dekoratīvās zivtiņas

Daudzviet ir dzirdēts par zivtiņu bērēm jeb mirušās zivtiņas aizskalošanu tualetes podā. Lai arī daudzi tā dara, šāda zivtiņu apbērēšana nav tā labākā ideja - tās podā nesadalās pietiekami ātri un var izraisīt nosprostojumu. Labāk zivtiņu atbilstoši apglabāt pagalmā.

Foto: Unsplash

Balinātājs

Balinātājs varētu būt viens no vispārsteidzošākajiem produktiem, kuru nedrīkst liet tualetes podā, - galu galā daudzi taču to izmanto poda tīrīšanai. Vienu reizi ilgākā periodā, pēc tīrīšanas, balinātāja noskalošana lielu skādi nenodarīs, tomēr tas satur ir ļoti kodīgu vielu, hloru, kas bojā poda virsmu un skalošanas sistēmu. Biežākai tīrīšanai izvēlies etiķi, kas ir ievērojami mazāk kodīgs šķīdums un tiks galā ar kaļķa nosēdumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu