Itālijas iekšlietu ministrs sūdzēs tiesā bestsellera "Gomora" autoru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpics

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni ceturtdienas vakarā paziņoja, ka ir iesniedzis tiesā prasību par apmelošanu pret rakstnieku Roberto Saviano, kurš ieguvis slavu kā mafijas atmaskotājs, bet ir arī viens no asākajiem Salvīni kritiķiem.

Saviano, kurš ir dzīvojis bruņotā policijas aizsardzībā kopš Neapoles mafiju "Camorra" atmaskojošā bestsellera "Gomorrah" ("Gomora") izdošanas 2006. gadā, ir vairākkārt kritizējis Salvīni par ministra politiku, kas vērsta pret imigrāciju.

Rakstnieks jūnijā kritizēja iekšlietu ministru par viņa draudiem atcelt bruņoto policijas aizsardzību.

"Es ierosināju prāvu pret Saviano, kā biju solījis. Es pieņemu jebkādu kritiku, bet neļaušu nevienam teikt, ka es palīdzu mafijai," Salvīni rakstīja tviterī. Ministrs arī pieminēja savas dusmas par Saviano apgalvojumu, ka viņš it kā priecājies par kāda bērna nāvi.

Saviano šonedēļ ievietoja tviterī fotogrāfiju, kurā redzama mirusi sieviete ar bērnu ūdenī Vidusjūrā, un pievienoja jautājumu, "cik lielu baudu" Salvīni guvis no šīs fotogrāfijas.

"Naids, kuru jūs esat sējis, gāzīs jūs," tvītoja Saviano.

38 gadus vecais rakstnieks pirms tam bija nosodījis "smirdīgo" gaisotni Itālijā kopš jaunās populistu valdības izveidošanas 31. maijā, intervijā laikrakstam "Corriere Della Sera" brīdinot, ka šī valdība varot vērsties pret jebkuru.

Saviano ceturtdien atbildēja uz Salvīni paziņojumu par tiesvedību pret viņu, sakot, ka ministrs "baidās no kritiskām balsīm".

"Salvīni tiesā tiks aicināts teikt patiesību," sacīja Saviano.

Intervija ar rakstnieku (angļu val.)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu