Rīgā ikgadējais grafikas festivāls ''Printmaking In''

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgā ar astoņu izstāžu eksponēšanu piektdien no plkst.12 līdz 22 notiks ikgadējais starptautiskais grafikas festivāls "Printmaking In", kurā būs aplūkojama pašmāju, Baltijas un Ziemeļvalstu mākslinieku daiļrade, informē festivāla pārstāve Māra Uzuliņa.

Šogad festivāla moto ir "Heavens’ Underground". Atbilstoši tēmai izvēlētas arī izstāžu vietas - neordināras vai alternatīvas mākslas telpas - no Bibliotēkas pagrabstāva līdz Mākslinieku nama augšējam stāvam un dzelzceļa stacijas tunelim.

Plkst.12 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tiks atklāta pašmāju un Lietuvas mākslinieku izstāde. Pēc tam plkt.16 galerijā "Kamergalerija" plānots atklāt norvēģu mākslinieku izstādi, bet plkst.17 dzelzceļa tunelī starp Dzirnavu ielu un Turgeņeva ielu eksponēs izstādi "Heavens’ Underground".

Mākslas telpā "Micēlijs" no plkst.18 būs aplūkojama izstāde "Kuti kuši", bet bārā "Čē" no plkst.19 - mākslinieka Raita Hroloviča vides objekts. Izstāžu telpā "Rooms" plkst.20 atklās Ālandu salu, Fēru salu un Somijas mākslinieku kopizstādi, bet "Kaņepes Kultūras centrā" plkst.21 - Somijas laikmetīgo komiksu izstādi. Festivāla programma ar performancēm un ballīti plkst.22 tiks noslēgta klubā "Autentika".

Festivālā piedalās vairāk kā 30 mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī Ālandu un Fēru salām, Dānijas, Norvēģijas un Somijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu