Māra Upmane-Holšteine un Goran Gora skaidro, kā 10 gadus saglabājuši laulību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Grupas «Astro'n'out» soliste Māra Upmane-Holšteine (33) un mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis, plašāk pazīstams kā Goran Gora (34), šovasar svinēja desmit gadu kāzu jubileju. Abu laulībā dzimuši divi bērni - Ronja Upmane-Holšteine (4) un Ezra Klāvs Holšteins-Upmanis (gads un 10 mēneši).

Izdevumam "Vakara Ziņas" pāris atklāja, ka attiecību sākumā bijuši posmi, kad viņi bija pašķīrušies, taču tas abu laulību tikai stiprinājis. 

"Mēs zinām, cik slikti bija vienam bez otra. Toreiz bijām jauni un muļķi, kas gaidīja viens no otra ideālus, līdz beidzot sapratām, ka arī paši neesam ideāli. Toreiz smejoties pa jokam viens otram teicām: ja jau trešo reizi esam satikušies, tad ir jāprecas,» attiecību pirmsākumus atminas Māra Upmane-Holšteine. 

Mūziķe uzskata, ka mūsdienās kļūst aizvien mazāk jaunu pāru, kas var lepoties ar desmit gadus ilgu laulības stāžu un pieredzi. 

«Vienīgā atšķirība, ka viņi padodas tad, kad ir grūti. Nelolosim ilūzijas. Neviens pāris nedzīvo mūžīgā laimē un katru rītu dejojot. Katram gadās strīdi. Man arī ir gadījies aizcirst durvis un iet, kur kājas rāda. Un tomēr atnāc atpakaļ, jo kur tad tik ilgi iesi? Uz mirkli jau ir dusmas, bet pēc brīža tās mitējas. Mūsu attiecībās svarīga ir nianse, ka mēs izrunājam lietas un viens vai otrs piekāpjamies. Vai nu tu atmet ar roku, kad ir grūti, vai arī saproti, ka ir arī šādi posmi, un gaidi, kad būs labāk. Ir arī situācijas, kurās vienkārši ir jānogaida, jo dzīve pati visu saliek pa plauktiņiem."

Upmane-Holšteine gan nevarot viennozīmīgi atbildēt, kas ir viņas attiecību noslēpums. "Es noteikti negribētu teikt, ka mēs ar vīru zinām kaut ko labāk nekā citi. Varbūt esam pieraduši un kā mākslinieki zinām, ka nekad nekas nenotiek pēc plāna. Vajag akceptēt, ka arī attiecībās nekad nekas nenotiks pēc plāna. Mūsu laulība ir forša, jo pieņemam viens otru tādus, kādi esam. Atceros, ka laikā, kad vēl nebijām precējušies, uz lapiņas rakstīju Jāņa plusus un mīnusus, lai saprastu, vai mums jābūt kopā. Kad pirms pāris gadiem atradu to lapiņu, man nāca smiekli, ko savulaik biju uztvērusi par vīra mīnusiem. Tās lietas joprojām viņam ir, tikai es tās sen nemanu un man tās it nemaz netraucē."

Šogad Māra un Jānis ar bērniem jūras krastā savas laulības desmitgadē atjaunoja laulības zvērestu, kā arī savu mīlestību nostiprināja ar jauniem laulības gredzeniem. Pēc tam kad Māra un Jānis bija atjaunojuši laulības zvērestu, viņi savus tuvākos cilvēkus aicināja uz dārza svētkiem.

Te mēs. Jau četri. Savās Rožu kāzās. ?

A post shared by Mara Upmane-Holsteine (@astro_maar) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu