Polijas klubs "Stelmet" nākamajā sezonā spēlēs VTB līgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lech Muszynski / PAP

Polijas titulētais basketbola klubs Zelona Guras "Stelmet" nākamajā sezonā spēlēs VTB Vienotajā līgā, piektdien paziņoja čempionāta vadība.

Piektdien notika Vienotās līgas padomes sēde, kurā tika nolemts dalībnieku rindās uzņemt "Stelmet" komandu, kura aizvadītajā sezonā Polijas augstākajā līgā ieņēma ceturto vietu.

"Stelmet" ir viena no titulētākajām pēdējo gadu Polijas komandām, par valsts čempioni kļūstot 2013., 2015., 2016. un 2017.gadā. Tāpat Zelona Guras komanda divas reizes izcīnījusi Polijas kausu.

Šī vienība 2013./2014. un 2015./2016.gada sezonā spēlēja ULEB Eirolīgā, kur gan lielus panākumus neguva. Tāpat tā piedalījusies ULEB Eiropas kausa izcīņā, kur pirms diviem gadiem aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

"Stelmet" 2014./2015.gada sezonā Eiropas kausā tikās ar Latvijas klubu "Ventspils", abām komandām uzvaras dalot uz pusēm.

Zīmīgi, ka pirms 2016./2017.gada sezonas "Stelmet" rindās bija Latvijas basketbolists Akselis Vairogs, tomēr poļu klubs pirms sezonas nolēma līgumu ar viņu neslēgt.

Aizvadītajā Vienotās līgas sezonā pamatturnīrā piedalījās 13 komandas no piecām valstīm, tostarp arī "VEF Rīga", kas arī nākamajā sezonā turpinās dalību šajā turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu