LMT apgrozījums pieaug par 4.5%

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" (LMT) apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 101,1 miljons eiro, kas ir par 4,5% vairāk nekā 2017.gada attiecīgajā periodā, aģentūrai LETA pavēstīja LMT Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis.

Viņš arī informēja, ka LMT peļņa pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem 2018.gada pirmajā pusgadā pieaugusi par 6,7% salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusgadu, sasniedzot 32,6 miljonus eiro.

Savukārt klientu pieslēgumu skaits šogad jūnija beigās veidoja 1,28 miljonus.

Kompānijā norādīja, ka pieaudzis pieprasījums pēc mobilajiem biznesa risinājumiem. Tostarp lielākā daļa vadošo būvniecības uzņēmumu ir ieviesuši LMT piedāvāto elektronisko darba laika uzskaites sistēmu, savukārt mobilo zvanu centrāli "Zvanu pārvaldnieks" izmanto vairāk nekā 1000 klientu visā Latvijā.

Gatavojoties 5G tīklam, šogad LMT sācis testus 1500 megahercu diapazonā, ieviesis interneta protokola standartu "IPv6" un izbūvējis 100 ar 5G tīklu saderīgas bāzes staciju. Gada vidū LMT iestājās arī starptautiskajā "5G Automotive" asociācijā, lai ar starptautiskiem partneriem attīstītu 5G inteliģentās transporta sistēmas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka LMT apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 3,7% salīdzinājumā ar 2016.gadu un bija 163,664 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa palielinājās par 26,2% - līdz 30,674 miljoniem eiro.

LMT reģistrēts 1992.gadā kā pirmais mobilo sakaru operators valstī. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Lattelecom" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - Privatizācijas aģentūrai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu