Kanje Vests pārdevis paša dizainēto Ņujorkas dzīvokli par 3 miljoniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Skandalozais amerikāņu reperis Kanje Vests pavisam nesen pārdeva dzīvokli, kuram, sadarbojoties ar itāļu dizaineri Klaudio Silvestrinu, pats radījis īpašu  dizainu. Reperis jau pērn atklāti stāstīja, ka viņa aizraušanās ir interjera dizains, un nu viņš ir pārdevis savu pirmo mājokli ar unikālo Kanjes dizainu – ekstremālu minimālismu.

Nelielo dzīvoklīti Ņujorkas centrā Manhetenā Kanje Vests iegādājas jau 2004. gadā par teju 2 miljoniem dolāru – tas tolaik bija pat vēl mazāks, un mūziķis ieplānoja to pilnībā pārveidot un paplašināt. 2006. gadā Kanje blakus dzīvoklim nopirka otru līdzīga tipa dzīvokli par pusotru miljonu dolāru un abus dzīvokļus apvienoja vienā. Kopā abu dzīvokļu vērtība ir 3,14 miljoni dolāru.

Māja, kurā atrodas Kanjes Vesta izveidotais dzīvoklis
Māja, kurā atrodas Kanjes Vesta izveidotais dzīvoklis Foto: Scanpix/MEGA

Viens no dzīvokļiem bija divu guļamistabu un divu vannas istabu dzīvoklis, bet otrs - vienota studija. Kanje abus dzīvokļus aprīkoja un pilnībā pārtaisīja plānojumu – remontdarbos un plānošanā Kanje iztērēja vēl 3 miljonus dolāru, tādējādi reperis cerēja, ka dzīvokli izdosies pārdot par krietni lielāku summu. Tā nu gadījās, ka dzīvokli ilgi neizdevās pārdot un Kanje šo dzīvokli atdeva tajā pašā mājā esošajam kaimiņam par tiem pašiem 3 miljoniem dolāru.

Pārveidotajā dzīvoklī ir tikai viena guļamistaba, bet telpas savstarpēji atdala vien platas un biezas kolonnas, kas nošķir nakts zonu un tualetes zonu no pārējā dzīvokļa. Kopumā dzīvoklis atgādina labirintu, kur konkrētās zonas aizsedz perpendikulāri novietota gareniska kolonnas tipa siena. Dzīvokli rotā arī divi monolītiskas akmens salas – viena no tām funkcionē kā virtuves un bāra virsma, bet otra ir izveidota kā vanna vai neliels baseins. Kanje dzīvokļa labiekārtošanā izmantojis ir tikai divus materiālus – bumbierkoku un kaļķakmeni. Savukārt interjera izkārtojumu, apgaismojumu un dekoratīvos sienas risinājumus veidojis dizaineris Klaudio Silvestrins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu