Interjera tendence, kas neprasīs ne centa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Pirms dažiem gadu desmitiem sausie ziedi, kaltētas zālītes un tēju saišķi bija visai aktuāls dekors, ja tā to varētu nosaukt. Lai arī dažam, atsaucot atmiņā kaltēto ziedu klēpi vecmāmiņas mājās, pār kauliem pārskrien šermuļi, padomā vēlreiz, kāpēc tā nemaz nav tik peļama dekorācija. Nu dažādus interjera portālus ir teju vai pārņēmušas pampu zāles – graudzāles ar garām, lapsu astēm līdzīgiem stiebriņiem. Turklāt spožākā gaismā pampu zāļu stiebri atspīd zeltaini rozīgos toņos, kas ārkārtīgi skaisti izskatās bohēmiska stila interjerā.

Padari telpu mierīgāku un gaisīgāku ar pampu zāļu pušķi, kas ielikts vāzē, un novieto to uz kāda stūra, naktsgaldiņa, ēdamgalda vai kumodes. Liec zāles vāzē tā, lai to kāti vismaz 10 centimetrus atrodas ārpus vāzes, bet to pūkainā daļa teju vai maģiski nokarājas lejup. 

 

A post shared by the.palm.co (@the.palm.co) on

Pat tikai daži kuplāko zāļu stiebriņi vāzē izskatīsies lieliski un būs pamanāmi acumirklī - šāda kompozīcija var konkurēt pat ar visgreznākajiem dārza ziediem. 

 

A post shared by Elena (@fondofelle) on

Lai saglabātu pampu zāļu pūkaino izskatu un tās ilgāk kalpotu kā dekorācija, tās var izžāvēt. Nogriez dārzā trīs vai piecus gabalus zāļu stiebriņus, apgriez tos otrādi, apsien aukliņu un piekarini to. Žāvē pampu zāles aptuveni trīs nedēļas kādā vēsākā telpā, piemēram, pie veļas žāvēšanas statīva.

 

A post shared by Eleni (@myparadissi) on

Līdzko pampu zāļu stiebriņi ir izžuvuši, tie būs ļoti trausli un ātri plīsīs. Lai zāles nebirtu, var iegādāties īpašu augu aizsargājošu līdzekli aerosola formā vai appūst ar akrila bāzes caurspīdīgu laku, kas izcels pampu zāles pūkainās daļas krāsas. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu