"Ventspils" noliedz saistību spēļu sarunāšanā UEFA Eiropas līgas spēlē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis

Latvijas "SynotTip" futbola virslīgas klubs "Ventspils" noliedzis baumas, kas tas varētu būt piedalījies spēļu rezultātu ietekmēšanā aizvadītajā UEFA Eiropas līgas spēlē pret Albānijas vienību Ģirokastras "Luftetari".

"Ventspils" futbolisti ceturtdien atbildes mačā viesos nospēlēja 3:3 ar "Luftetari", divu maču summā gūstot virsroku ar graujošo 8:3.

Līdz ar to nākamajā Eiropas līgas kvalifikācijas kārtā "Ventspils" mērosies spēkiem ar seškārtējo Francijas čempioni Bordo "Girondins".

Spēles izskaņā Albānijas vienība, esot vadībā ar 3:2, nospēlēja pasīvi savā laukuma pusē, izpildot vairākas ļoti neprecīzas piespēles. Rezultātā ventspilnieki ieguva bumbu savā rīcībā un visai izlīdzināja rezultātu, mačam noslēdzoties neizšķirti.

Arī totalizatoru koeficientu svārstības šajā cīņā bija īpatnējas, jo, "Luftetari" atrodoties vadībā, bukmeikeri vēl īsi pirms dueļa beigām paredzēja lielāku iespējamību variantam, ka spēle noslēgsies neizšķirti.

Pēc spēles "Ventspils" mājaslapa ziņoja, ka nav iesaistījusies spēles rezultāta negodīgā ietekmēšanā.

"Ventspils komanda noliedz jebkādas baumas par iespējamu rezultāta ietekmēšanu negodīgā ceļā Eiropas līgās mačā pret "Luftetari". Tāpat atgādinām, ka "Ventspils" ir vienīgais Latvijas klubs, kas pārliecinoši pārvarēja Eirokausu pirmo kārtu," teikts kluba ziņojumā.

Pirmā puslaika beigās ventspilnieki guva divus vārtus, turklāt tika piešķirts ievērojams 12 minūšu kompensācijas laiks. Tas gan tika saistīts ar to, ka pirmajā puslaikā savainojumu guva spēles galvenais tiesnesis.

Tāpat klubs skaidro, ka pēc diviem gūtajiem vārtiem pirmajā puslaikā Albānijas komanda sāka spēlēt asāk, kas lika ventspilniekiem "nosēsties" aizsardzībā. Latvijas kluba pasīvā spēle turpinājumā bija saistīta tieši ar iegūto pārsvaru, lai mazinātu risku spēlētājiem gūt traumas.

"Ventspils" norādīja, ka klubam ir nesaprotami negatīvie komentāri vienības virzienā, jo tie neesot pamatoti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu