Deguma smaka no Ziemeļkurzemes sasniedz Latvijas centrālo daļu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Pūšot rietumu vējam, deguma smaka no plašā kūdras un meža ugunsgrēka Talsu novada Valdgales pagastā sestdien sasniegusi Zemgali, liecina meteoroloģiskā informācija un vietējo iedzīvotāju ziņotais.

Smaka iespējama arī Jūrmalā un Rīgā.

Dūmu ir maz. Trešdien un ceturtdien ugunsgrēks radīja lielus dūmus, kas, pūšot ziemeļaustrumu vējam, iesniedzās tālu Baltijas jūrā un bija labi saskatāmi no satelītiem.

Piektdien satelītuzņēmumos vairs nebija redzami lieli dūmi, arī sestdienas rītā nav redzams liels piedūmojums.

Tā kā sestdien Ziemeļkurzemē prognozēta rietumu vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 11 metriem sekundē, liesmas un piedūmojums var pastiprināties.

Saskaņā ar Eiropas Savienības programmas "Copernicus" apkopotajiem datiem jau līdz ceturtdienas vakaram izdegusī platība bija pārsniegusi 700 hektāru. Latvijas amatpersonas ziņoja par mazāku izdegušo platību - aptuveni 400 hektāru.

Pateicoties rietumu vējam, Kurzemes lielākajā daļā sestdien un svētdien gaidāma laba gaisa kvalitāte, lai gan iespējams pavisam neliels piedūmojums no Zviedrijas ugunsgrēkiem.

Sliktākā gaisa kvalitāte Valdgales ugunsgrēka ietekmē gaidāma Talsu, Kandavas, Mērsraga, Engures un Tukuma novadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu