Saeimas deputātiem par jūniju atalgojumā izmaksāti 216 436 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Saeimas deputātiem atalgojumā par jūniju izmaksāti 216 436 eiro pēc nodokļu nomaksas, aģentūra LETA uzzināja parlamenta Preses dienestā.

Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem. Līdz ar to augstāks atalgojums ir Saeimas Prezidija locekļiem, parlamenta komisiju un frakciju vadītājiem.

Kā liecina informācija parlamenta mājaslapā, jūnijā lielāku atalgojumu saņēma Inese Lībiņa-Egnere (V) - 3195 eiro, Ainars Latkovskis (V) - 3064, kā arī Augusts Brigmanis (ZZS) - 2993 eiro. Savukārt zemākais atalgojums izmaksāts Zentai Tretjakai (S) - 658 eiro.

Kā ziņots, deputātiem atalgojums 2018.gadā pieauga par 131 eiro. Saeimas deputātu algas ik gadu mainās, balstoties uz vidējās algas izmaiņām. Mainoties valstī strādājošo vidējai darba samaksai, ik gadu tiek pārskatīts valsts amatpersonu atalgojums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu