Youngr: "Es gribu, lai cilvēki mana koncerta laikā pagrieztos pret svešinieku un teiktu – es tevi mīlu!"

Intervija
Krista Garanča
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Deju mūzikas izpildītājs Youngr jeb īstajā vārdā Dario Darnels uz “Positivus” otrās lielākās skatuves kāps sestdienas, 21. jūlija, vakarā. Pirms koncerta TVNET izmantoja iespēju aprunāties ar mūziķi. Youngr atklāj, ar ko īpašs ir viņa skatuves vārds un uzstāšanās maniere.

TVNET: Pirms mēs sākam – tavs skatuves vārds ir Youngr, nevis Younger. Nav tā, ka tas būtu ļoti garš vārds, kas jāsaīsina... Pastāsti, kāpēc tā!

Youngr: Tāpēc, ka Youngr ir mans otrais vārds. Īstenībā tik vienkārši. Plus, ja meklēsi vārdu “Younger”, piemēram, “Google”, tad tev parādīs ļoti dīvainas lietas... Man pērn oktobrī bija šovs ar nosaukumu “Heaven” (debesis - lat.) un cilvēki internetā meklēja “Younger Heaven”. Pameklē, sapratīsi... Atradīsi ļoti "pikantas" lietas. (Smejas.)

Tu esi uzstājies tādos festivālos kā “Ultra Music Festival” ASV, “Latitude” Lielbritānijā – kas tev patīk “Positivus” festivālā?

Es nesen ierados, neesmu vēl paguvis pastaigāt pa teritoriju. Dodos prom svētdienas vakarā, tā ka man būs iespēja kārtīgi izklaidēties.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Ļaudis, kuri tevi nav dzirdējuši, noteikti domā: "Nu, ko tad tur rādīsi?" Kā tu raksturotu savu mūziku un koncerta noskaņu?

Tas ir kaut kas starp pop un deju mūziku. Tā nav gluži elektroniskā mūzika, bet cenšos radīt ko līdzīgu enerģijas ziņā. Mans mērķis ir dalīties ar pozitīvām emocijām un prieku, lai publika justos labi un dejotu līdzi manai mūzikai. Smaidiet, apskaujiet cits citu!

Es gribu, lai cilvēki mana koncerta laikā pagrieztos pret svešinieku un pateiktu – es tevi mīlu!

Negribu tevi sabaidīt, bet latvieši ir visai kūtra tauta, kas īpaši nemīl izrādīt jūtas. 

Mēs visi esam kopā vienā laukā šā festivāla laikā. Ko gan var zaudēt? 

Esmu redzējusi, ka tu uz skatuves esi viens ar ļoti daudziem instrumentiem.

Nemaz tik daudz nav. Četri vai pieci... (Smejas.) Bungas, ģitāra, taustiņi, bass. Un vēl es dziedu. Mans mīļākais instruments ir bungas – tās ir tik skaļas un dod tādu jaudu!

Vai esi gājis mūzikas skolā? Arvien populārāk mūsdienās kļūst visu mācīties pašmācības ceļā, izmantojot, piemēram, “YouTube”.

Gāju mūzikas skolā, kad man bija astoņi gadi. Arī augstskolā mācījos mūziku. Es mīlu mūziku! Mans tēvs lika man iet skolā.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Vienmēr klausi vecākus!

Jā, vienmēr! Mans tēvs man ir iemācījis vienu no visu laiku labākajām mācībām – kad ej ārā no mājas, vienmēr paņem līdzi jaku.

Kur ir tava jaka?

Patiesībā man ir. (Smejas.) Ņem vērā! Nākamreiz, kad iziesi ārā no mājas, vienmēr paņem līdzi jaku! Starp citu, man patīk tavs tetovējums!

Paldies! Vai tev ir tetovējumi?

Nē, es gandrīz vienu uztaisīju, bet pēdējā brīdī nobijos. Sapratu, ka man nav īsti iemesla to taisīt. Man visam ir vajadzīga doma, kāpēc to daru.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Kad tu neuzstājies, ko dari brīvajā laikā?

Es skatos vecās, melnbaltās filmas. Klasiku - “Kasablanku”, klausos Frenku Sinatru.

Man ir veca dvēsele jaunā ķermenī.

Man patīk spēlēt basketbolu un galda tenisu. Man mājās ir ēdamgalds, kurš reizēm pārtop par vietu, kur spēlēt galda tenisu. Daudz čiloju, ēdu pastu un dzeru sarkanvīnu.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Nosauc trīs lietas, kas cilvēkiem vēl ir jāpaspēj izdarīt šā festivāla laikā, izņemot to, ka viņiem jāapmeklē tavs koncerts.

Ja esi brīvs - pārguli ar svešinieku. Neaizmirsti par pretapdeguma krēmu. Skalojiet muti. Maina dzīvi, ticiet man, TVNET lasītāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu