Usiks triumfē Pasaules boksa supersērijā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Par Pasaules boksa supersērijas uzvarētāju pirmajā smagajā svara kategorijā svētdien kļuva Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks, kurš fināla cīņā Maskavā pēc punktiem pieveica Krievijas pārstāvi Muratu Gasijevu. 

Līdz ar to 31 gadu vecais Usiks savā īpašumā ieguva Muhameda Ali balvu un WBO, WBC, IBF un WBA Super jostu, kā arī vakanto prestižā žurnāla «Ring» jostu. 

Visas cīņas laikā Usiks kontrolēja notikumus ringā un bija izteikti enerģiskāks par 24 gadus veco Gasijevu. Viņš izpildīja krietni vairāk sitienu. 

Usikam uzvaru atvēlēja visi tiesneši. 

Usiks uzvarējis visās 15 profesionālajās cīņās, turklāt 11 reizes pretiniekus nokautējis, bet 24 gadus vecais Gasijevs 25 cīņās triumfējis 24 reizes, 19 gadījumos būdams labāks ar nokautu.

Papildus iegūtajām jostām un Muhameda Ali balvai Usiks nopelnīja arī vairāku miljonu ASV dolāru naudas prēmiju. 

Pirms šīs cīņas Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis pēc punktiem pārliecinoši uzvarēja Francijas pārstāvi Brandonu Delorjē.

Sākotnēji boksa supersērijas fināls bija ieplānots 11.maijā Saūda Arābijā, bet Usika traumas dēļ tas tika pārcelts uz vasaru un tagad notiek Krievijā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu