Krievu tanki izraisa paniku Armēnijas ciematā Panikā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valery Matytsin/TASS/Scanpix

Armēnijas dienvidrietumu ciematu ar nosaukumu Panika (Panik) 17. jūlijā pāršalca īsts panikas vilnis, ko izraisīja šāvienu skaņas un Krievijas smagās artilērijas mašīnas ciematiņa ielās.  

Panikas iedzīvotājiem nebija ne jausmas, kas īsti norisinās viņu ciematā, taču izrādījās, ka tās ir militārās mācības, ko organizē Krievijas 102. militārā bāze, kas novietota 20 kilometrus attālajā Gjumri pilsētā. Tiesa, par šīm mācībām Krievijas armija ciemata iedzīvotājus nebija informējusi. 

Ciemata iedzīvotāji vaicāja vienam no Krievijas armijniekiem, kādēļ viņi ir šāvuši, uz ko karavīrs atbildējis, ka tās bijušas vien tukšas zalves, kas raidītas gaisā.  Ciematiņa iedzīvotāji apturēja karavīrus, līdz ieradās Armēnijas varas iestāžu pārstāvji, lai noskaidrotu radušos situāciju. 

Ciemata mērs, Vardans Makejans (Vardan Makeyan), norādīja, ka, ja kāds Armēnijas karavīrs būtu līdzīgi izrīkojies Krievijā, tad "no tā tiktu uztaisīta īstena traģēdija". 

Armēnija ir noslēgusi līgumu ar Krieviju par Krievijas militāro bāzu izvietošanu Armēnijā. Līgums paredz, ka Krievijas militārajiem spēkiem ir jāinformē Armēnijas valsts pārvaldi par visām tās darbībām. 

Krievijas armijas pārstāvji pašlaik sīkākus komentārus nesniedz, norādot, ka notiek izmeklēšana un solot, ka līdzīga situācija vairs neatkārtosies un ka vainīgie tiks sodīti. 

Armēnija ieguva neatkarību no PSRS 1991. gadā. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu