Globālais karstuma vilnis izraisa ugunsgrēku pie Polārā loka (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saule
Saule Foto: NASA

No Japānas līdz Zviedrijai, no Omānas līdz Teksasai - milzu karstuma vilnis liek šonedēļ krist ne vien karstuma rekordiem visā pasaulē, bet arī izraisa meža ugunsgrēkus un nogalina desmitiem cilvēku, raksta portāls nymag.com. 

Viskarstākais laiks šonedēļ bijis Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), ziņo National Weather Service, turklāt sinoptiķi prognozē, ka temperatūra šajā nedēļas nogalē turpinās celties. Temperatūra Oklahomas, Arkanzasas un Luiziānas štatā sasniegusi pat +43 grādus.

Tikmēr temperatūra Kioto, Japānā, turpināja celties, pēdējo septiņu dienu laikā nenoslīdot zemāk par +37 grādiem, tādējādi laužot visus līdzšinējos Kioto karstuma rekordus. Vismaz 30 cilvēku Japānā ir gājuši bojā karstuma dēļ, bet ceturtdien vairāk nekā 2500 cilvēku tika nogādāti slimnīcā.  

Augstā temperatūra un ilgstošais sausums ir izraisījuši teju 50 ugunsgrēkus Zviedrijā, un pat pie Polārā loka termometra stabiņš pakāpies līdz +32 grādiem, izraisot ugunsgrēku. 

Ievērojams karstums valda arī Āfrikā, prasot lielus upurus. Tikmēr jūnijā Kvebekā teju 90 cilvēku gāja bojā karstuma dēļ. 

Milzu karstumam ir cieša sasaiste ar globālajām klimata pārmaiņām. Klimata pētnieks Bens Santer (Ben Santer) kā galveno karstuma viļņu izraisītāju min fosilā kurināmā dedzināšanu. 

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu