Briedis vs Delorjē vai Pasaules boksa supersērijas fināls?

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Jau rītdien mēs pieredzēsim satraucošāko notikumu pēc aizvadītā Pasaules kausa futbolā – Pasaules boksa supersērijas finālu, kas norisināsies Maskavā. Tajā par uzvaru cīnīsies ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks un krievu bokseris Murats Gasijevs. Ja futbola čempionātā mums pašiem nebija savu varoņu, kam sekot līdzi un bija jāiztiek ar citzemju sportistiem, tad šoreiz ir citādi. Fināla ietvaros mēs varēsim skatīt mūsu pašu Maira Brieža cīņu ar franču bokseri Brendonu Delorjē. Par gaidāmam cīņam lūdzām ar savu viedokli dalīties Latvijas lielākā sporta totalizatora Optibet vadītāju Daini Niedru.

Boksa Supersērijas fināls mums šoreiz ir teju svētki dubultā – ja ne pati finālcīņa, kurā tās uzvarētājs iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, kā arī četras prestižākās čempionu jostas un vairākos miljonos mērāmu naudas balvu, tad arī mūsu Maira cīņa pret Delorjē būs aizraujoša un skatīšanās vērta. Par savējiem ir jātur īkšķi un Mairim ir lieliskas iespējas uzvarēt šo cīņu.

Pagaidām pēc prognozēm izskatās, ka Mairim nebūs lielu grūtību uzvarēt. Visticamāk, šīs cīņas scenārijs atšķirsies no tā, ko redzējām gada sākumā tepat Rīgā. Toreiz pusfinālā tikās divi ļoti spēcīgi profesionāļi, un cīņas iznākums bija izšķirošs abiem.

Lai arī Mairis nebija favorīts, interese par Brieža un Usika dueli bija liela arī no mūsu klientu puses. 5390 spēlētāji veica kopumā 9954 likmes, salīdzinājumam, futbola čempionāta finālspēlei tie bija 4504 spēlētāji ar 9596 likmēm.

Augsto interesi par boksu 27. janvārī vairoja ne tikai gaidāmā skaistā cīņa, bet arī ar latviešu patriotisma un vienotības gars. Ja Usiks bija cīņas favorīts, tad Mairim papildus motivāciju cīnīties par uzvaru deva līdzjutēju atbalsts.

Arī rītdien gaidāmā finālcīņa ir daudzsološa, jo abi bokseri ir vienlīdzīgi savos spēkos, abiem ir līdzvērtīgas iespējas uzvarēt. Kā jau finālam ierasts, uz spēles ir likts daudz – uzvarētājs iegūs prestižus apbalvojumus un savu vietu boksa vēsture.

Rītdienas boksam es ieteiktu sekot līdzi jo īpaši rūpīgi. Redzēsim Maira tagadējo sagatavotību un to, uz ko viņš ir spējīgs stājoties pretī mazāk pieredzējušam un relatīvi vājākam preitiniekam.

Šī cīņa ietekmēs tikai bokseru statistiku. Savukārt Usiks un Gasijevs, lai arī vienlīdzīgi pretinieki, boksa ringā demonstrēs divus dažādus cīņas stilus, divas dažādas boksa skolas, un abi ir mērojuši divus pilnīgi atšķirīgus ceļus līdz šim finālam.

Ņemot vērā politisko kontekstu, par šo cīņu varam runāt arī metaforiski… Likmes ir augstas, un iespēja uzvarēt ir gan vienam, gan otram, es arī teiktu, ka katram no mums, kas sekos līdzi un baudīs abas cīņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu