Hamiltons uzvar Vācijas "Grand Prix" posmā; mājinieks Fetels izstājas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas pilots Luīss Hamiltons no "Mercedesi" vienības svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) Vācijas "Grand Prix" izcīņā Hokenheimas trasē, kamēr viņa sīvākais konkurents un mājinieks Sebastjans Fetels braucienu nepabeidza.

Fetels, kurš sacensības uzsāka no "pole position", 52.aplī avarēja un izstājās no sacensībām. Šī neveiksme viņam maksāja ne tikai vietu sacensībās, bet arī līdera godu kopvērtējumā, kuru šobrīd pārņēmis Hamiltons.

Savukārt iepriekš 29.aplī avāriju piedzīvoja arī austrāliešu pilots Daniels Rikjardo, kurš pārstāv "Red Bull" vienību.

Hamiltons braucienu pabeidza vienā stundā, 32 minūtēs un 29,845 sekundēs. Otrajā vietā esošais Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass no Somijas viņam zaudēja 4,535 sekundes, bet "Ferrari" somu pilots Kimi Reikenens finišēja trešajā vietā, zaudējot 6,732 sekundes.

Jau ziņots, ka Fetels sestdien bija ātrākais kvalifikācijā, kamēr viņa sīvākais konkurents un pašreizējais pasaules čempions Hamiltons saskārās ar tehniskām ķibelēm.

Fetels kvalifikācijā uzstādīja jaunu Hokenheimas trases apļa rekordu, 55.reizi karjerā izcīnot "pole position" jeb triumfējot kvalifikācijas sacensībās.

Tikmēr Hamiltona vadīto formulu jau pirmajā kvalifikācijas sesijā piemeklēja tehniskas problēmas, tāpēc brits hidraulikas ķibeļu dēļ bija spiests apstāties un beigt dalību kvalifikācijā.

Vācijas "Grand Prix" izcīņu Hamiltons sāka no 14.vietas.

Fetels nekad nav uzvarējis F-1 posmā Hokenheimas trasē, bet 2013.gadā viņš bija pirmais Vācijas "Grand Prix" izcīņā, kas notika Nirburgringas trasē.

Piektdien brīvajos treniņos ātrākie bija Verstapens un viņa komandas biedrs Daniels Rikjardo no Austrālijas, bet sestdien trešajā treniņu sesijā spēcīgā lietū labāko apļa laiku uzstādīja Leklerks. Tiesa, lietus dēļ trasē devās mazāk nekā puse no dalībniekiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 11.posma līderim Hamiltonam ir 188 punkti, kamēr 171 punkts ir Fetelam. Trešais ar 131 punktu ir soms Kimi Raikonens ("Ferrari"), bet viņam ar 122 un 106 punktiem seko attiecīgi Botass un Rikjardo, tikmēr sestais ar 105 punktiem ir nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull".

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 310 punktiem ir "Mercedes", kamēr astoņus punktus atpaliek "Ferrari", bet trešā ar 211 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu