Tramps brīdina Irānu vairs nekad nedraudēt ASV (3)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps svētdienas vakarā brīdinājis Irānu nekad vairs nedraudēt ASV.

"Nekad vairs vēlreiz nedraudiet Savienotajām Valstīm, vai arī jūs saskarsieties ar sekām, ar kādām reti kurš saskāries iepriekš vēsturē," tviterī tiešā vēstījumā Irānas prezidentam Hasanam Ruhani raksta Tramps. Viss tvīts uzrakstīts ar lielajiem burtiem.

ASV "vairs nav valsts, kas pacietīs jūsu plānprātīgos vardarbības un nāves draudus", raksta Tramps. "Piesargieties!"

Ruhani svētdien brīdināja Amerikas Savienotās Valstis "nespēlēties ar lauvas asti" un draudēja, ka konflikts ar Irānu būtu "visu karu māte".

Irānas paramilitāra formējuma "Basidž" ("Mobilizācija") vadītājs ģenerālis Golams Hoseins Gepurs pirmdien atvairīja Trampa draudus.

"Trampa paziņojumi pret Irānu ir psiholoģiskais karš. Viņš nav tādās pozīcijās, lai vērstos pret Irānu," ģenerāļa teikto citē ziņu aģentūra ISNA.

Adresējot teikto ASV prezidentam Donaldam Trampam, Ruhani sacīja: "Jūs pasludināt karu, un tad jūs sakāt, ka gribat atbalstīt Irānas tautu."

Ruhani arī atkārtoti brīdināja, ka Irāna var slēgt stratēģiski svarīgo Ormuza jūras šaurumu starp Persijas līci un Omānas līci, caur kuru tiek transportēta piektdaļa pasaules naftas.

"Mēs vienmēr esam garantējuši šā šauruma drošību. Nespēlējieties ar lauvas asti, jūs to nožēlosiet mūžīgi," sacīja Irānas prezidents šīs valsts diplomātu sanāksmē Teherānā.

"Miers ar Irānu būs visu mieru māte un karš ar Irānu būs visu karu māte," teica Ruhani.

Kā ziņots, Tramps maijā paziņoja, ka Vašingtona izstājas no 2015.gadā pasaules lielvaru noslēgtās   kodolvienošanās  ar   Irānu  un atjauno pēc šīs vienošanās noslēgšanas apturētās sankcijas, tikmēr pārējās valstis, kas parakstījušas šo vienošanos, - Lielbritānija, Francija, Vācija, Ķīna un Krievija - apņēmušās paturēt atvērtus ekonomiskos, finanšu un transporta kanālus ar   Irānu, neskatoties uz ASV  sankcijām.

Kopš ASV izstāšanās no kodolvienošanās  vairums starptautisko uzņēmumu pametuši  Irānu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu