Kas bokseri Usiku gaida tālāk? (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

22. jūlijā ukrainis Oleksandrs Usiks (15-0, 11 KO) kļuva par absolūto pasaules čempionu boksā. Ieguva visas četras čempiona jostas, kas līdz šim bija izdevies vien trim amerikāņiem, bet citās svara kategorijās. Vēl pirms Pasaules boksa supersērijas starta par galveno favorītu uzskatīja tieši Usiku. Viņš šo statusu apliecināja. Ja jau Ukrainas cīkstonim pirmajā smagā svara kategorijā vairs nav pretinieku, kas viņu gaida tālāk?

Usiks karjeru veidojis lēniem solīšiem. Pirmajās deviņās cīņās viņam pretī nestājās neviens no Top 10 bokseriem, turklāt astoņas no šīm cīņām Usiks aizvadīja dzimtajā Ukrainā. 

2016. gada septembrī Usiks Polijā tikās ar ļoti spēcīgo poli Kšištofu Glovacki, kurš vienīgo zaudējumu karjerā piedzīvojis tieši pret Ukrainas bokseri. Toreiz Usiks uzvarēja pārliecinoši pēc punktiem - 117:111, 119:109 un 117:111.

Arī nākamajās trijās cīņās Usiks guva visai pārliecinošas uzvaras, un tad viņam pretī stājās Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis, kurš, kā izrādījās vēlāk, viņam bijis sīvākais pretinieks, jo Pasaules boksa supersērijas finālā Krievijas pārstāvis Murats Gasijevs tik nopietnu pretestību neizrādīja. 

Pasaules boksa supersērjas finālā Maskavā pret Gasijevu tiesneši vienprātīgi uzvaru piešķīra Usikam. Cīņā ar Briedi viens no tiesnešiem cīņu novērtēja kā neizšķirtu (114:114), vēl divi nelielu pārsvaru (115:113 un 115:113) atdeva 2012. gada Londonas olimpisko spēļu čempionam. 

Pirmajā smagajā svarā Usikam pretinieku vairs īsti nav. Tiesa, iespējams oponēt. 

Pasaules boksa supersērijas laikā Usiks neslēpa, ka nākotnē apsver pakāpties vienu svara kategoriju augstāk. Tagad viņam izaicinājumu metis britu smagsvars Tonijs Beljū (30-2-1, 20 KO), turklāt Usiks to pieņēmis. 

"Usik, esmu piedzimis gatavs. Darām to," savā "Twitter" profilā raksta Beljū, kurš uz smagsvariem pārgāja 2017. gadā. Pēc cīņas ar Gasijevu Usiks pats pauda vēlmi cīnīties ar britu un to apstiprināja arī savā atbildē Beljū: "Arī es esmu gatavs."

Tonijs Beljū
Tonijs Beljū Foto: REUTERS/Scanpix

"Beljū ļoti krāšņā cīņā nokautēja Deividu Heju. Esmu gatavs. Ja viņš nevēlēsies pakāpties kategoriju zemāk, es pakāpšos vienu augstāk," pēc cīņas ar Gasijevu preses konferencē sacīja Usiks. "Ar to arī sāksim. Varbūt pirmajā smagajā svarā vēl būs labas un skatāmas cīņas. Ir nepieciešams visu kārtīgi apdomāt."

Usika nodomus pāriet vienu svara kategoriju augstāk apstiprinājis arī viņa menedžeris Egis Klims.

Pastāv iespēja, ka Usiks varētu tikties ar Krievijas pārstāvi Denisu Ļebedevu, bet tas ir maz ticams variants. Ļebedevs augustā svinēs 39. dzimšanas dienu, un, lai līdzvērtīgi cīnītos ar Usiku, viņam būtu jābūt ideālā fiziskajā formā. Usiks ar lielu enerģiju var boksēties visus 12 raundus, viņam ir ļoti ātras rokas un veiklas kājas. Ļebedevs ukraiņa tempu nespētu ilgi izturēt. 

Deniss Ļebedevs
Deniss Ļebedevs Foto: TASS/Scanpix

31 gadu vecā Usika īpašumā šobrīd ir Muhameda Ali balva un WBO, WBC, IBF un WBA Super jostas, kā arī vakantā prestižā žurnāla «Ring» josta. 

Usiks uzvarējis visās 15 profesionālajās cīņās, turklāt 11 reizes pretiniekus nokautējis.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu