Baksa un Stupeļa ekipāža izcīna trešo vietu pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nīderlandes motobraucējs Etjēns Bakss ar latviešu kantētāju Kasparu Stupeli svētdien Vācijā izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta (PČ) blakusvāģu motokrosā devītajā posmā.

Pirmajā braucienā Bakss ar Stupeli bija piektie, bet otrajā braucienā uzrādīja trešo labāko rezultātu. Abos braucienos uzvaras svinēja leģendārā nīderlandieša Daniela Vilemsena ekipāžas, kamēr igauņu pilots Kerts Variks ar latviešu kantētāju Lauri Daideru guva divas septītās vietas.

Posmā ar 50 punktiem uzvarēja Vilemsens, 44 punktus iekrāja nīderlandietis Juliāns Veldmans, Bakss un Stupelis ar 36 punktiem bija trešie, bet Variks un Daiders ar 28 punktiem ierindojās septītajā pozīcijā.

Desmitais posms šajā nedēļas nogalē notiks "Pīlādžu" mototrasē Stelpē.

Trīs posmus pirms čempionāta beigām kopvērtējuma līderis ar 384 punktiem ir Marvins Vanlušens no Beļģijas, bet otrais ar 318 punktiem ir Kūns Hermanss no Nīderlandes, kamēr trešo vietu ieņem Bakss un Stupelis, kuriem ir 297 punkti. Hermanss un Vanlušens šajā posmā tika pie 33 punktiem, ieņemot attiecīgi piekto un sesto vietu.

Tikmēr piektie kopvērtējumā ar 240 punktiem ir Variks un Daiders.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sezonas trešajā posmā latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks lauza muguras skriemeli un arī ribas, kā dēļ viņam noritēja garš rehabilitācijas process. Aizpagājušajā nedēļas nogalē Mucenieks sacensībās Beļģijā pirmo reizi kāpa uz motocikla, bet pasaules čempionāta apritē latvietis vēl nav atgriezies. Viņa pilots Valentēns Žiro no Francijas sezonas turpinājumā startē kopā ar savu tautieti Džoniju Badēru.

Iepriekšējā sezonā Mucenieks duetā ar Žiro kļuva par vicečempioniem, kamēr sestajā vietā meistarsacīkstes noslēdza latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis. Par pasaules čempioniem blakusvāģiem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē ekipāža.

Pēc sezonas šķīrās Latvijas ekipāžas ceļi, trīskārtējam pasaules čempionam Stupelim atkal pievienojoties Baksa ekipāžai.

Stupelis divas reizes titulu izcīnījis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004.gadā), bet 2015.gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Šosezon divi no 12 posmiem notiks Latvijā, bez septītā posma Cēsīs desmitajam etapam 29.jūlijā notiekot Stelpē. Sākotnēji kalendārā bija 13 posmi, bet septembra vidū vēl viens Vācijā paredzētais etaps tika atcelts, līdz ar to pasaules čempioni tiks noteikti 12 etapos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu