Apskati Ņujorkas pieprasītāko interjera dizaineru mājokli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums/Instagram

Arhitekta un interjera dizainera Džiankarlo Valles un viņa sievas, dizaineres un stilistes Džeinas Keltneres de Valles mājoklis viennozīmīgi atšķiras no ierastas mājas – katra detaļa šajā namā izceļas ar unikālu dizainu un neordinārām formām. Amerikāņu interjera dizaina žurnālam “Architectural Digest” pāris atklāj, kā mājoklis ieguva tik savdabīgu iekārtojumu un no kā dizaineri ir smēlušies iedvesmu mājas interjeram.

Džiankarlo un viņa sieva Džeina pašreizējo mājokli, studio tipa dzīvokli, iegādājušies jau 2014. gadā. Ievācoties pāris saglabāja dzīvokļa iepriekšējo iekārtojumu – atvērtā tipa dzīvojamās, ēdamistabas un virtuves zonu, norobežotās guļamistabas un darba istabu. Vienīgās izmaiņas, ko dizaineru pāris ieviesis, ir dažādas iebūvētās mēbeles, piemēram, skapji, virtuves zona un dīvāns, kas sniedzas visas sienas garumā zem viesistabas logiem.

Viesistabas dīvāna atzveltne ir veidota no priedes, bet tā forma nelīdzinās ierastajiem krēsliem – tā izveidota viļņveidā, kā atzīst Džiankarlo, - pēc Art Deco stila motīviem, bet dīvāna sēdekļiem iedvesma rasta afrikāņu mākslā.

Dīvāns nav vienīgā mēbele mājā, kuru iedvesmojusi afrikāņu kultūra. Viesistabā atrodas arī Valles radīts krēsls, kas veidots pēc Etiopijas virsaiša krēslu parauga.

Viena no elegantākajām vietām mājoklī ir virtuve – šeit dizaineri ir pasūtījuši īpašus kļavas koka virtuves skapjus, kas sniedzas no grīdas līdz griestiem, bet virtuves vidū ir izveidota marmora virtuves sala. Tāpat virtuves interjerā dizaineru pāris ir iekļāvis dažādas ģimenes un arī antikvariātos iegādātas relikvijas – piemēram 1950. gadā ražotu franču vāzi, kas darināta no betona, 1960. gadu holandiešu virtuves lampas, kā arī bērnu krēsliņu no 1920. gada.

Dizaineru guļamistaba ir ieturēta minimālisma stilā - sienas un gulta ir gaišas, vienīgie dekori ir augi, 1960. gadu stila naktsgaldiņi, bet virs gultas rotājas stilizēta glezna ar tobrīd sešus mēnešus veco pāra dēlu Romānu.   

Dizainere Džeina Keltnere de Valle atzīst, ka viņas iecienītākā vieta mājā ir viņas un Džiankarlo dēla Romāna guļamistaba. Dizaineri paši ir radījuši dēla gultu un virs tās uzlikuši baldahīnu pēc Fen Šui skolotāja aizrādījuma, ka gulēšana zem tiešiem saules stariem samazina enerģiju.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu