Ielūkojies festivāla “Šalc” noslēguma koncertā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdienas vakarā ar izcilā latviešu soprāna Marinas Rebekas uznācienu uz Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” skatuves izskanējis klasiskās mūzikas festivāla “Šalc” noslēguma koncerts “Salut d’Amour”. Aplūko foto!

Latvijas Festivāla orķestris diriģenta Gunta Kuzmas vadībā koncertā atskaņoja Riharda Vāgnera operas “Rienci” karalisko uvertīru, fragmentus no Sergeja Prokofjeva baleta “Romeo un Džuljeta” un “Ziedu valsi” no Pētera Čaikovska baleta “Gulbju ezers”. Marinas Rebekas sniegumā dzirdējām ārijas no Vāgnera un Čaikovska operdarbiem, kā arī šovasar Vispārējos latviešu dziesmu svētkos mākslinieces pirmatskaņoto āriju no Jāņa Mediņa Pirmās orķestra svītas Liepājas diriģenta Jēkaba Ozoliņa aranžijā.

Kā jau iepriekš ziņots, diriģenta Karela Marka Šišona slimības dēļ Latvijas Festivāla orķestra diriģenta pienākumus uzņēmies Latvijas Nacionālā simfoniskās orķestra diriģents Guntis Kuzma. Visi trīs festivāla noslēguma koncerti “Salut d’Amour” norisinās pēc sākotnēji izsludinātās programmas. Koncerta tiešraidi no Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” nodrošināja Latvijas Radio 3 “Klasika”.

Pēc koncerta izskaņas Latvijas Festivāla orķestra mūziķi, vieskoncertmeistari, festivāla viesi un atbalstītāji devās uz Liepājas vēsturisko kvartālu “Romas dārzs”, kur svinīgā pieņemšanā par godu festivālam pateicības vārdus māksliniekiem teica kultūras ministre Dace Melbārde un festivāla mākslinieciskais vadītājs Ints Dālderis. Savukārt Liepājas koncertzāles direktors Timurs Tomsons ar ziediem sveica festivāla izpilddirektori Aneti Toču, uzsverot koncertorganizācijas “Laba mūzika” nenovērtējamo nozīmi kultūras procesa stiprināšanā un attīstībā Liepājas pilsētā un Kurzemes reģionā kopumā. Lūgtās publikas uzmanības centrā nonāca arī koncerta zvaigznes - Marina Rebeka un diriģents Guntis Kuzma, kuri tāpat kā festivāla noslēguma koncerta “Salut d’Amour” izskaņā koncertzālē “Lielais dzintars” saņēma sanākušo viesu ovāciju vētru.

Latvijas koncertdzīvei unikālajā mākslinieciskajā vienībā - Latvijas Festivāla orķestrī - festivāla “Šalc” ietvaros pulcējās izcila, starptautiski daudzveidīga mūziķu komanda. Orķestra sastāvā muzicē Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra čellu grupas koncertmeistara vietnieks Johans van Īrsels, otro vijoļu grupas mūziķe Annabeta Veba un mežragu grupas koncertmeistars Laurenss Vaudenbergs, Jevgeņija Svetlanova Krievijas valsts simfoniskā orķestra koncertmeistars Sergejs Grišins, Sanktpēterburgas filharmonijas Akadēmiskā simfoniskā orķestra altu grupas koncertmeistars Andrejs Dogadins un kontrabasu grupas otrais koncertmeistars Rostislavs Jakovļevs, kā arī daudzi izcili mūziķi no Latvijas un citām Eiropas valstīm.

Festivāla trešais noslēguma koncerts “Salut d’Amour” norisināsies sadarbībā ar Cēsu Mākslas festivālu un publiku pulcēs jau šovakar plkst. 19.00 Cēsu Pils parka estrādē.

Klasiskās mūzikas festivālu “Šalc” rīko koncertorganizācija “Laba mūzika” un tas  norisinās Latvijas valsts simtgades programmas “Dzimuši Latvijā” ietvaros. Festivāla norisi atbalsta Latvijas republikas Kultūras ministrija, Liepājas, Ventspils un Cēsu pilsētu domes, VOLVO pārstāvniecība Latvijā un kompānija LIVIKO.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu